Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 19:42

Από το ΣΔΕ στο Εσπερινό και τώρα φοιτήτρια στο Ιστορικό – Αρχαιολογικό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ξεχωριστή περίπτωση της Άννας Ξανθοπούλου αποδεικνύει πως αν το θέλεις πραγματικά μπορείς! Πέτυχε το στόχο της παρά τις υποχρεώσεις της ως σύζυγος, μητέρα, γιαγιά και αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τις απαιτήσεις του σχολείου και των πανελλαδικών

Η Άννα Ξανθοπούλου παρότι είχε ένα 24ωρο ασφυκτικά γεμάτο με υποχρεώσεις, αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό της! Από το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου συνέχισε να κυνηγά στο στόχο της στο Εσπερινό Σχολείο και πλέον τα κατάφερε και είναι φοιτήτρια στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στο τμήμα του Ιστορικού – Αρχαιολογικού!

«Καθημερινά από την αρχή που ξεκίνησα ήταν δύσκολο. Από την ηλικία των 14 χρονών άρχισα να εργάζομαι και πολύ νωρίς δημιούργησα την οικογένειά μου. Σήμερα είμαι μητέρα τριών παιδιών 21, 30 και 36 ετών, ενώ έχω και εγγόνια. Εκτός από τις υποχρεώσεις και την οικογένεια, πριν ξεκινήσω το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), το 2015, με απασχολούσαν ερωτήματα όπως αν είναι σωστό στην ηλικία μου να πάω σχολείο;  Ή αν θα έχω την δύναμη και την θέληση να τα καταφέρω; κλπ. Τελικά με την παρότρυνση και την συμπαράσταση της οικογένειάς μου το αποφάσισα και ξεκίνησα. Στο ΣΔΕ φοίτησα δύο χρόνια και μετά πήγα στο Εσπερινό Σχολείο. Εκεί το πρωί σε διάφορες υποχρεώσεις, στην οικογένεια, στις δυσκολίες της ζωής και στις 19.00 στο σχολείο μέχρι και τις 10.45. Δύσκολο το πρόγραμμα, αλλά άξιζε η προσπάθεια. Μικροί  – μεγάλοι, όλοι με ένα σκοπό να τελειώσουμε το λύκειο. Τελικά επιτεύχθηκε ο στόχος που τόσα χρόνια τριβέλιζε το μυαλό μου. Έδωσα πανελλαδικές εξετάσεις και πέρασα σ’ αυτό που τόσα χρόνια ήθελα και αποζητούσα, το Ιστορικό – Αρχαιολογικό Τμήμα Αγρινίου. Η εισαγωγή μου είναι μια καινούρια ευκαιρία για να προχωρήσω κι άλλο μπροστά, όχι για επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά για μένα» τόνισε η κ. Ξανθοπούλου, η οποία με τις τόσες υποχρεώσεις ως σύζυγος, μητέρα, γιαγιά, ενεργό μέλος της κοινωνίας, αλλά και ως μαθήτρια έδωσε το καλό παράδειγμα, το οποίο φυσικά δεν «περιορίζεται» μόνο στον περίγυρό της, αλλά και σε κάθε άνθρωπο, ο οποίος επιθυμεί να υλοποιήσει τα όνειρά του και τους στόχους του, χωρίς να έχει προβληματισμός και δισταγμούς.

Μάλιστα επί τούτου η κ.Ξανθοπούλου στέλνει το δικό της μήνυμα το οποίο έχει διττό σκοπό: «Μέσα από την φοίτηση σ’ αυτά τα σχολεία άλλαξε και η γνώμη μου για τα ελληνικά σχολεία και γενικότερα για την παιδεία. Προτρέπω όλους τους ενήλικες, που δεν έχουν τελειώσει τις σπουδές τους να το κάνουν γιατί αξίζει. Όλα μπορούν να γίνουν με πρόγραμμα και θέληση. Πιστέψτε με, θα παίξει σημαντικό ρόλο στη συνέχεια της ζωής σας. Θα σας δώσει γνώσεις και εμπειρίες που ποτέ δεν μπορέσετε να έχετε λόγω της δύσκολης καθημερινότητας. Θα ήθελα επίσης να στείλω ένα μήνυμα και σε όσους έχουν υπό την εποπτεία τους τέτοια σχολεία και γενικότερα όλο το σύστημα της παιδείας. Βοηθήστε τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό των σχολείων αυτών, ώστε να συνεχίσουν να κάνουν το λειτούργημά τους. Γίνεται πολύ καλή δουλειά και αυτό είναι αποτέλεσμα καθημερινής και σκληρής δουλειάς.  Βοηθήστε αυτά τα σχολεία να υπάρχουν,  έτσι ώστε να μπορούμε εμείς να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι με πιο ανοιχτά μυαλά. Δώστε τη δεύτερη ευκαιρία στους ανθρώπους που έστω και αργά θα θελήσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Όλοι μας αξίζουμε μια δεύτερη ευκαιρία».

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1167 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.