Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:01 μμ
 
wm small
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 18:29

Όταν ο εισβολέας αντιμετωπίζεται επιεικέστερα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Όταν τον περασμένο Μάρτιο ο Ερντογάν χρησιμοποίησε τους μετανάστες ως «όπλο» αποσταθεροποίησης της Ελλάδας, η Ελληνική Κυβέρνηση είδαμε για πρώτη φορά και να φυλάσσει αποτελεσματικά τα χερσαία σύνορα στον Έβρο και να εφαρμόζει το νόμο για την παράνομη είσοδο στη χώρα. Τις πρώτες ώρες των επεισοδίων στον Έβρο για μερικές δεκάδες που κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα εφαρμόστηκε ό,τι προβλέπει ο νόμος.

Αυτό το τελευταίο έχει τεράστια και πρακτική και σημειολογική αξία. Γιατί, θεωρητικά ο νόμος προβλέπει για τη παράνομη είσοδο στη χώρα σύλληψη, δίκη, καταδίκη, έκτιση ποινής και απέλαση. Όμως από το τότε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 άνοιξε τα σύνορα, ο νόμος αυτός έχει defacto καταργηθεί και έχει ισχύσει σε περιπτώσεις μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Σήμερα η σημειολογική εικόνα είναι εντελώς διαφορετική. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, μετά τα επεισόδια του Έβρου, από τον Απρίλιο δηλαδή μέχρι σήμερα, 1657 πέρασαν παράνομα τα σύνορα της χώρας (1.368 διά θαλάσσης και 289 μέσω ξηράς). Αυτοί οι «εισβολείς» δεν υπέστησαν τις επιπτώσεις του νόμου.

Αντιθέτως αυτοί που υφίστανται τις σκληρότερες επιπτώσεις του νόμου είναι οι Έλληνες. Για παράδειγμα, βαριά ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή, αλλά χωρίς κανένα ελαφρυντικό, επέβαλλε το δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης στον κτηνοτρόφο από τις Φέρες του Έβρου, που σταμάτησε τους Τούρκους, οι οποίοι είχαν μπει παράνομα στη χώρας μας, και συνεπλάκη μαζί τους.Αντίθετα, αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά στους δυο Τούρκους που συνεπλάκησαν μαζί του, οι οποίοι τιμωρήθηκαν με 14 μήνες φυλάκιση για παράνομη βία, αλλά και παράνομη είσοδο στην χώρα.

Το «παράδοξο» είναι ότι ο κτηνοτρόφος, αν και είχε πάνω του καραμπίνα δεν την χρησιμοποίησε εναντίον τους, παρά μόνο για να τους αναγκάσει να περιμένουν μέχρι να έρθει η Αστυνομία, που εντωμεταξύ είχε ειδοποιήσει. Αντιθέτως, πάνω στη συμπλοκή οι εισβολείς κατάφεραν να του αποσπάσουν το όπλο και να του κόψουν τον τένοντα του χεριού του. Μάλιστα στην απόφαση αυτή δεν φαίνεται να αναγνωρίστηκε στις πράξεις του κατηγορουμένου τα όσα περιγράφει το άρθρο 275 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που για τα αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα οποιοσδήποτε πολίτης έχει το δικαίωμα, να συλλάβει το δράστη.

Βεβαίως το μήνυμα το πήραν όλοι οι ακρίτες… Όταν βλέπετε τη χώρα να υφίσταται εισβολή, όταν βλέπετε απρόσκλητους επισκέπτες στο χωράφι σας, καθίστε στα αυγά σας. Δεν αντιδράμε, δεν αμυνόμαστε. Αφήστε τους ανενόχλητους να έρχονται, κι ας βρίσκονται ανάμεσά τους να είναι τζιχαντιστές, πράκτορες της ΜΙΤ, δολοφόνοι, βιαστές, κι ας παραβιάζουν τους νόμους της χώρας, της οποίας το νομικό πολιτισμό επικαλούνται για να τους δώσει άσυλο.

Οι εισβολείς βέβαια κάνουν τη δουλειά τους. Το θέμα όμως είναι τι κάνουμε εμείς όμως ως Ελλάδα και ως Ευρώπη. Εμείς χρηματοδοτούμε, για να ταΐζουμε, να κοιμίζουμε, να περιθάλπουμε τον εισβολέα και να του κόβουμε και μισθό, σπαταλώντας δισεκατομμύρια από τα χρήματα των Ελλήνων και των Ευρωπαίων φορολογούμενων. Συνεχίζουμε δηλαδή να δίνουμε κίνητρα να έρθουν στην Ευρώπη. Ο συμπαθής κατά άλλα Πακιστανός, που φώναζε μπροστά από ένα ΑΤΜ στη Σάμο «τζάμπα λεφτά!» κάτι παραπάνω ξέρει από αυτούς που καθορίζουν τη μεταναστευτική πολιτική στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 860 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.