Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:21 μμ
 
wm small
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 13:42

Δημήτρης “James” Μπασδάνης: «Diddycoy» νέο EP

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Έναν χρόνο μετά την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Kaemos” ο δημιουργός και κιθαρίστας Δημήτρης Μπασδάνης, αναγνωρίσιμος στο ευρύ μουσικόφιλο κοινό ως James Basdanis, συνεχίζει το παραγωγικό μουσικό του ταξίδι με ένα νέο EP τριών νέων συνθέσεων του με τίτλο “Diddycoy”.
Πρόκειται για έναν κύκλο τραγουδιών που ο Τζέημς Μπασδάνης έγραψε στη διάρκεια του χρόνου που μεσολάβησε μετά την κυκλοφορία του “Kaemos” και που πήραν σάρκα και οστά στα Live όπου έδωσε με τους Anatolian trio σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας.
Τρία instrumental κομμάτια (1. Diddycoy, 2. Unbalanced, 3. The Conium) με τον χαρακτηριστικό κιθαριστικό ήχο και την ιδιαίτερη μουσική αισθητική του δημιουργού τους. Κάθε ένα από τα κομμάτια είναι μια ιστορία. Ενας συνδυασμός συναισθήματος και τεχνικής σε ένα μπλέξιμο ανατολής και δύσης. Το μουσικό ύφος του James και εδώ ‘παίζει’ ανάμεσα στο ροκ, τη Jazz και την ελληνική παραδοσιακή μουσική, Ενώ ο τίτλος του EP, “Diddycoy” (O ταξιδιώτης, ο “Ημίαιμος” - στη γλώσσα των Ρομά), φανερώνει το ταξιδιάρικο μπλέξιμο των μουσικών που θα ακούσει ο ακροατής σε αυτό το μίνι-άλμπουμ.
Η ηχογράφηση των κομματιών έγινε Live στα Ιωάννινα (Rana Studio) από τους Anatolian Trio, με τους James Μπασάνη (κιθάρα), Νίκο Τάγγα (Μπάσο) και τον Γιώργο Μέμο (Τύμπανα), ενώ συμμετέχουν o Αλέξης Δόσης (Πλήκτρα) στο κομμάτι “The Conium” και η Σοφία Κάκκου (Κρουστά) (ηχογράφηση από τον Βαγγέλη Καραπέτρο στο Παζλ Studio (Αθήνα)), στο ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ. Την ενορχήστρωση των τραγουδιών υπογράφει ο ίδιος ο δημιουργός.
Φωτογραφία εξωφύλλου: Νίκος Πανταζάρας
Παραγωγή: JBMusic
Youtube Playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=PLsG0RvvxlSf-t8G07O4vnZjaeFUmkmcOG
 

Επικοινωνία:
Ιστοσελίδα: www.basdanis.eu
Facebook page: James Basdanis

Διαβάστηκε 728 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.