Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:55 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 20:00

Επίδομα 800 ευρώ: Πληρώνονται 1.421 δικαιούχοι ειδικών κατηγοριών, πότε μπαίνουν τα χρήματα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση εγκρίθηκε η δαπάνη ύψους 1.136.800 ευρώ για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους δικαιούχους των ειδικών κατηγοριών το σύνολο των οποίων ανέρχεται σε 1.421 δικαιούχους.

Η νέα πληρωμή που θα γίνει μέσα στα επόμενα 24ωρη αφορά τις ειδικές κατηγορίες εργαζομένων που έχουν υποβάλλει τις αιτήσεις τους στην ψηφιακή πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr και για τους οποίους ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News η νέα αυτή πληρωμή αναμένεται να πραγματοποιηθεί τα επόμενα 24ωρα, ενώ οι εργαζόμενοι των ειδικών κατηγοριών μπορούν να συνεχίζουν να υποβάλλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έως την ερχόμενη Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου.

Στις ειδικές κατηγορίες εργαζομένων εντάσσονται μεταξύ άλλων καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού που υπάγονται σε έναν από τους κωδικούς ειδικοτήτων σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ, απασχολήθηκαν σε μία ή σε περισσότερες επιχειρήσεις- εργοδότες και έχουν ασφαλιστική ικανότητα σε ισχύ, ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί, φορτοεκφορτωτές, καλλιτέχνες, αθλητές κ.α.

Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ για την συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διασταυρώσεων και ελέγχων με τα Πληροφοριακά Συστήματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των φορέων που καταβάλουν αποζημιώσεις λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης κορωνοϊού.

dikaiologitika.gr

Διαβάστηκε 690 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία