Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  5:07 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 01:19

Το «άμεσα» να γίνει «ΤΩΡΑ»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σήμερα. Γιατί αύριο, δεν θα έχει κανένα νόημα.

  • «Μέσω του ΕΛΓΑ, θα προχωρήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών, ώστε να δοθούν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις που έχουν πληγεί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι πιστώσεις θα διατεθούν άμεσα, από το τακτικό αποθεματικό του Υπουργείου Οικονομικών. Όσον αφορά τις μη ασφαλιστικά καλυπτόμενες ζημιές, οι οποίες αφορούν σε φυτικό, πάγιο και αποθηκευμένο κεφάλαιο, δύνανται, υπό προϋποθέσεις, να ενταχθούν σε προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων».

Αυτά είπε ο υπουργός των Οικονομικών και δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση αμφισβήτησης των λεγομένων του. Υπάρχει, όμως, η εύλογη δυσπιστία, αφού, οι αγρότες τα έχουμε ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν αυτά, αλλά το «άμεσα» συνήθως μεταφράζεται σε μήνες, κάποιες φορές και σε χρόνια μετά.

Δεν είναι ώρα για αναλύσεις και για κουβέντες. Είναι ώρα για πράξεις.

  • Περιουσίες βούλιαξαν στις λάσπες, άνθρωποι καταστράφηκαν, καλλιέργειες εξαφανίστηκαν. Οι εικόνες που έρχονται απ’ όπου πέρασε ο Ιανός είναι συνταρακτικές. Η καταστροφή βιβλική. Οι απώλειες τεράστιες. Όση και η απόγνωση των ανθρώπων ετούτη την ώρα.

Ότι είναι να κάνει η πολιτεία, ότι μπορεί…ας το κάνει πράγματι άμεσα.

Τώρα που οι πληγέντες έχουν ανάγκη κάπου να πιαστούν, μήπως και καταφέρουν να σηκωθούν, να σταθούν ξανά όρθιοι.

Και επιτέλους: σε τέτοιες περιπτώσεις, ας βρεθεί ένας τρόπος παράκαμψης της γραφειοκρατίας και των εξοντωτικών διαδικασιών. Κι ας αλλάξει, επιτέλους, αυτός ο αναχρονιστικός και μη αποτελεσματικός κανονισμός του ΕΛΓΑ.

Δεν πάει άλλο.  

Διαβάστηκε 900 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα