Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 20:28

6+1 τρόποι για να μειώσετε το στρες και να ρίξετε την πίεσή σας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την υπέρταση πρέπει να θέσετε υπό έλεγχο (και) το στρες σας.

Όταν το θέμα είναι η πρόληψη και η θεραπεία της υπέρτασης, η διαχείριση του στρες είναι μία από τις μεθόδους που πιο συχνά παραμελούμε.

Αν, όμως, νιώθετε το στρες να σας καταβάλλει και η υπέρτασή σας είναι επίμονη, είναι πολύ σημαντικό να το θέσετε υπό έλεγχο, λένε ειδικοί από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Και παρέχουν τις εξής συμβουλές για να τα καταφέρετε:

1. Να κοιμάστε αρκετά. Ο ανεπαρκής ή φτωχής ποιότητας ύπνος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική διάθεση. Μπορεί επίσης να πλήξει τη νοητική εγρήγορση, το επίπεδο της ενεργητικότητας και τη σωματική υγεία.

2. Μάθετε τεχνικές χαλάρωσης. Ο διαλογισμός, η προοδευτική μυϊκή χαλάρωση και οι βαθιές ανάσες μπορεί να σας βοηθήσουν. Το ίδιο και η γιόγκα.

3. Ενισχύστε τον κοινωνικό σας κύκλο. Ασχοληθείτε με ένα νέο χόμπι, γίνεται μέλος σε ένα νέο πολιτιστικό σύλλογο ή δηλώστε εθελοντές σε μία εθελοντική ομάδα.

4. Οργανωθείτε καλύτερα. Όσο πιο καλή ισορροπία βρείτε ανάμεσα στη δουλειά και την οικογενειακή ζωή, τόσο χαμηλότερο θα είναι το στρες σας.

5. Προσπαθήστε να βρείτε λύση στα προβλήματα που σας προκαλούν στρες. Μην τα αφήνετε να χρονίζουν. Αντιμετωπίστε τα και αναζητήστε δημιουργικούς τρόπους για να τα λύσετε.

6. Φροντίστε τον εαυτό σας. Πηγαίνετε σε ένα spa. Χαρίστε στον εαυτό σας ένα ωραίο δείπνο. Πηγαίνετε μία χαλαρωτική βόλτα. Ακούστε την αγαπημένη σας μουσική. Να βρίσκετε καθημερινά λίγη ώρα για να ασχολείστε με κάτι που σας ευχαριστεί.

7. Ζητήστε βοήθεια. Μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από τον/την σύντροφό σας, τους φίλους ή τους γείτονες. Κι αν ούτε αυτοί μπορούν να σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε, ζητήστε βοήθεια από έναν ειδικό στην ψυχική υγεία.

pronews.gr

Διαβάστηκε 1679 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.