Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:14 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016 22:25

Thimisis: Ένα Cocktail γεμάτο αναμνήσεις!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια νέα δημιουργία του Αγρινιώτη Κωνσταντίνου Καπνιάρη

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός «Bacardi Legacy 2016» είναι πλέον γεγονός. Οι καλύτεροι bartenders της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν, πριν από λίγο καιρό στην Αθήνα, για να δημιουργήσουν το δικό τους ξεχωριστό one brand cocktail. Ο κάθε bartender, βάζοντας τη φαντασία του, αλλά και τις ιδιαίτερες τεχνικές του σε δράση, δημιούργησε ένα μοναδικό one brand cocktail, με βάση το Bacardi. Οι φιναλίστ που προέκυψαν ήταν τρεις, ένας εκ των οποίων ήταν και ο Κωνταντίντος Καπνιάρης, με το εξαιρετικό “Thimisis”. Η συνέχεια έπεται στον τελικό της Νότιας Γαλλίας, ο οποίος θα δώσει τη σκυτάλη στον μεγάλο παγκόσμιο τελικό στο San Francisco, δίνοντας την ευκαιρία στο μεγάλο νικητή να συγκαταλεχθεί στην οικογένεια του Bacardi.

To Cocktail “Thimisis” του Κωνσταντίνου Καπνιάρη πληρεί όλες τις προδιαγραφές, για να αναδειχθεί το νικητήριο cocktail του διαγωνισμού. O Κωνσταντίνος, ακολουθώντας πιστά και απόλυτα τη φράση“senses are the best way to recall a memory”, δημιούργησε ένα cocktail, μεστό σε αναμνήσεις και ικανό να σε ταξιδέψει αβίαστα στις μεσογειακές γευστικές σου ρίζες. Άλλωστε και το Bacardi ξεκίνησε την πολύχρονη ιστορία του κάπου στη Μεσόγειο. Πρόκειται θεωρητικά για ένα απλό cocktail, που αποτελείται από 5 υλικά, άκρως αντιπροσωπευτικά της Μεσογείου. Λευκό Bacardi, λικέρ θυμαριού, μέλι, lime και λεβάντα συνθέτουν ένα αρωματικό συνονθύλευμα, ένα φόρο τιμής στο Μεσογειακό άρωμα και μια αναδρομή στις πρωταρχικές μας γευστικές αναμνήσεις. Το “Thimisis” προσφέρει την απόλυτη εμπειρία αναπόλησης των αναμνήσεων, τόσο με την όψη του, όσο και με τη γεύση και το άρωμά του. Πίσω του κρύβει ολόκληρη κοσμοθεωρία, η οποία ξεδιπλώνεται σε αυτόν που το απολαμβάνει από την πρώτη γουλιά. Τα μεσογειακά του υλικά σε κάνουν να αναπολείς παλαιότερες μνήμες, ενώ παράλληλα, σε προσκαλούν να δημιουργήσεις νέες αναμνήσεις, τις οποίες θα συνοδεύει το ταξιδιάρικο άρωμά τους και η «γλυκιά» γεύση τους. Αν οι αναμνήσεις είναι αυτές που καθορίζουν το μέλλον μας, τότε το “Thimisis” είναι το cocktail που θα καθορίσει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την απόλαυση και την συνολική εμπειρία που προσφέρει ένα εμπνευσμένο cocktail.

Η συμμετοχή και κατ’επέκταση η διάκριση σε ένα τέτοιο διαγωνισμό προσφέρουν στο νικητή την απόλυτη επιβράβευση, η οποία δεν περιορίζεται στην αναγνωσιμότητα, αλλά επεκτείνεται στην ένταξη του νικητή στο πάνθεον της οικογένειας του Bacardi. H συμμετοχή σε ένα τέτοιο διαγωνισμό αποκτά άλλη βαρύτητα, γι’ αυτό το λόγο, η έμπνευση και η σύνθεση ενός cocktail δεν αρκούν για να αναδείξουν τον νικητή. Παράλληλα, απαιτείται και ένα συνοδευτικό marketing plan, που περιλαμβάνει τη δημιουργία λογοτύπων για τη προώθηση του cocktail, ως αυτοτελούς brand.

Η σύνθεση ενός cocktail δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται φαντασία, τεχνική, επιχειρηματικό μυαλό και έμπνευση. Όλα αυτά τα προαπαιτούμενα, τα συναντάμε στο “Thimisis”, το απόλυτο αρωματικό cocktail αναπόλησης και στο δημιουργό του, τον Κωνσταντίνο Καπνιάρη. Εσύ είσαι έτοιμος να γευτείς το παρελθόν και να βιώσεις ξανά τις αναμνήσεις σου μέσα από το Thimisis;

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2665 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016 22:29
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.