Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 22:59

Τηλεφωνική επικοινωνία Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου - Προέδρου ΕΛΓΑ: Άμεση η καταβολή αποζημιώσεων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο είχε πριν λίγο ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος.

Αντικείμενο ήταν οι ζημιές που άφησε πίσω του ο «Ιανός» κυρίως στην περιοχή των Οινιαδών και η ανάγκη να αποζημιωθούν άμεσα οι πληττόμενοι παραγωγοί. Ο, ευρισκόμενος στην Θεσσαλία, Ανδρέας Λυκουρέντζος διαβεβαίωσε τον Κώστα Λύρο ότι η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων θα είναι ταχύτατη και θα γίνει από το Αποθεματικό, σύμφωνα και με τις δηλώσεις Σταϊκούρα. Σε ότι αφορά την περιοχή μας η καταγραφή ξεκινά την Δευτέρα το πρωί. 

Για το θέμα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής για τις αποζημιώσεις αγροτών: «Μέσω του ΕΛΓΑ, θα προχωρήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών, ώστε να δοθούν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις που έχουν πληγεί, σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι πιστώσεις θα διατεθούν άμεσα, από το τακτικό αποθεματικό του υπουργείου Οικονομικών».

Διαβάστηκε 616 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.