Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:26 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 13:11

Σε επιφυλακή ο ΕΛΓΑ στη Δυτική Ελλάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο ΕΛΓΑ προκειμένου άμεσα να ανταποκριθεί σε ενδεχόμενες ζημιές στις αγροτοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού».

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη με την συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρου Βασιλόπουλου και του Διευθυντή του ΕΛΓΑ Γιώργου Κεχαγιά επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης κινητοποίησης του μηχανισμού με εκτιμητές γεωπόνους όπου χρειαστεί για την καταγραφή των ζημιών.

Ο κ. Φαρμάκης ζήτησε να ενισχυθεί ο ΕΛΓΑ με επιπλέον προσωπικό ώστε να υπάρξει άμεσα καταγραφή της κατάστασης και επίσπευση των αποζημιώσεων στους πληγέντες. Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για το στάδιο των εκτιμήσεων από ζημιές της περασμένης περιόδου, την ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου του ΕΛΓΑ λόγω των κλιματολογικών συνθηκών κ.α

Διαβάστηκε 782 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία