Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 23:45

Στην τελική ευθεία για το open mall Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θέμα ημερών είναι η δημοσιοποίηση του πρόχειρου διαγωνισμού για τη μελέτη δημιουργίας του open mall στο Αγρίνιο

Πιθανότατα εντός ενός τριμήνου το έργο θα δημοπρατηθεί

Φαίνεται πως συντομεύει το πλάνο για το «λίφτινγκ» στο κέντρο του Αγρινίου και κυρίως των εμπορικών δρόμων της πόλης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου – Open Mall». Τα χρήματα για το Open Mall του Αγρινίου (συνολικού προϋπολογισμού 1.877.632,03 €) εξασφαλίστηκαν μέσω του ΕΣΠΑ και συμπεριλαμβάνει εκτός από την ανάπλαση εμπορικών δρόμων και αναμόρφωση βιτρινών σε καταστήματα.

Παρά το γεγονός ότι σε πανελλαδικό επίπεδο το θέμα των open mall έχει καθυστερήσει λίγο, στην Αιτωλοακαρνανία φαίνεται πως πάει με γοργούς ρυθμούς! Στο Μεσολόγγι αναρτήθηκε ο διαγωνισμός για την επιλογή του μελετητικού γραφείου που θα αναλάβει τον σχεδιασμό του έργου, δεδομένου ότι η προθεσμία κατάθεσης των προτάσεων έληξε.

Όπως στο Αγρίνιο, έτσι και στο Μεσολόγγι, πριν κατατεθούν οι τελικές προτάσεις θα τεθούν σε διαβούλευση με τα μέλη του Συλλόγου, δεδομένου πως ο Εμπορικός Σύλλογος και των δύο πόλεων συμμετέχει ενεργά ακόμη και στην χρηματοδότηση του έργου, πλην του γεγονότος ότι και στις δύο πόλεις η δημιουργία του open mall στοχεύει στην αναζωογόνηση του εμπορίου και της τοπικής αγοράς.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Αγρινίου Δημήτρη Τζιώλη το open mall του Αγρινίου: «προχωράει γρήγορα. Τι επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί ο πρόχειρος διαγωνισμός για τη μελέτη της δημιουργίας του open mall και εκτιμούμε πως εντός ενός τριμήνου, αν δεν υπάρξουν ενστάσεις, το έργο θα δημοπρατηθεί. Μετά την δημοπράτηση η διαδικασία προβλέπει την ανάδειξη αναδόχου και την έναρξή του. Μάλιστα ίσως είμαστε τυχεροί, καθώς η Κυβέρνηση έχει εξαγγείλει πως το Φθινόπωρο θα γίνει η αλλαγή του νόμου για τους αναδόχους και πλέον θα υπάρχουν πιο ευέλικτες διαδικασίες και σε συντομότερο χρόνο. Αν συμβεί αυτό θα είμαστε ωφελημένοι, καθώς θα δούμε το έργο να πηγαίνει πραγματικά με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες, απ’ ό,τι πήγαιναν μέχρι σήμερα όλα τα έργα. Φυσικά αυτό ισχύει και όλα τα έργα. Ο χρόνος που προβλέπεται για την ολοκλήρωση των μελετών είναι ένα τρίμηνο το μέγιστο». Για την υλοποίηση του προγράμματος ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου είναι συνδικαιούχος με τον Δήμο Αγρινίου.

Ειδικότερα το έργο περιλαμβάνει:

§  Ανακατασκευή πεζοδρομίων των οδών Σπύρου & Ελένης Τσικνιά (πρώην Π. Τσαλδάρη) και Καζαντζή

§  Εφαρμογή συστημάτων σκίασης στους πεζοδρόμους Παπαγιάννη και Διαλέτη

§  Αναβάθμιση οδοφωτισμού με αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά σώματα τύπου LED υψηλής ενεργειακής απόδοσης. σε όλη την περιοχή παρέμβασης.

§  Κατασκευή υπογείου δικτύου δημοτικού φωτισμού στις οδούς: Σπύρου & Ελένης Τσικνιά (πρώην Π. Τσαλδάρη) , Ηλία Ηλιού  και Καζαντζή

§  Ανάπλαση πλατείας όπισθεν Δημοτικού Περιπτέρου με  δημιουργία παιδικής χαράς & ειδικών χώρων για γκράφιτι

§  Κατασκευή βάθρου, προθήκης και τοποθέτηση φωτισμού για την δημόσια έκθεση και ανάδειξη κιόνων του κτιρίου της Παλαιάς μητρόπολης Αγρινίου επί της οδού Καραϊσκάκη

§  Προμήθεια υπόγειων κάδων επί των οδών: Σπύρου & Ελένης Τσικνιά & Παπαγιάννη, Καραϊσκάκη & Παπαστράτου, Σπύρου & Ελένης Τσικνιά & Καζαντζή

«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»

Περιλαμβάνει:

§  Συστήματα Ασύρματης Πρόσβασης μέσω Wi-Fi

§  Σύστημα Τηλε-Διαχείρισης και Τηλε-Ελέγχου Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού

§  Ηλιακό Δέντρο με φωτοβολταϊκά πάνελ τεχνολογίας LED στην πλατεία Ειρήνης

«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»

Περιλαμβάνει:

§  Σύστημα ελέγχου πρόσβασης σε εισόδους – εξόδους  των πεζοδρόμων  με βυθιζόμενες μπάρες σε όλη  την περιοχή παρέμβασης.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 865 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 23:49
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.