Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:05 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 17:51

Καθαρίστηκε από εθελοντές ο βυθός του λιμανιού της Αμφιλοχίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σχεδόν μισό τόνο σκουπιδιών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται, ξύλα, καρέκλες, κάγκελα, ακόμη και λάστιχα και ζάντες αυτοκινήτων, αφαίρεσαν από το βυθό του λιμανιού της Αμφιλοχίας εθελοντές και δύτες της μη-κυβερνητικής οργάνωσης iSea που επισκέφθηκαν σήμερα την πόλη μας. Στη δράση καθαρισμού που συνδιοργάνωσε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμφιλοχίας μαζί με το Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας και ντόπιους εθελοντές, συμμετείχαν δύτες οι οποίοι κάνοντας χρήση κατάλληλου εξοπλισμού αφαίρεσαν από το βυθό φερτά αντικείμενα τα οποία συνιστούσαν εστία μόλυνσης για τον πυθμένα της θάλασσας και αποτελούσαν κίνδυνο για την υδρόβια ζωή της περιοχής.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αμφιλοχίας Κώστας Διγώνης, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τόσο το Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας και την Πρόεδρο Μέλου Μπαρλά Μαγδαληνή όσο και τους εθελοντές δύτες της iSea που ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη για να πραγματοποιήσουν τον καθαρισμό του πυθμένα του λιμανιού μας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το Λιμεναρχείο Αμφιλοχίας για την καθοδήγησή και συνεχή παρουσία του και τους ντόπιους εθελοντές και δύτες Γιώργο Δράκο Γιώργο και Φίλιππο Σμεράιδο. Πιστεύω ότι η εικόνα όλων αυτών των σκουπιδιών που ανασύρθηκαν μέσα από τη θάλασσα, τη δική μας θάλασσα, θα ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με την καθαριότητα στην ακτογραμμή της Αμφιλοχίας και θα μας κάνει όλους περισσότερο υπεύθυνους».

amfiloxia 17 9 2020

Διαβάστηκε 351 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.