Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:05 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 12:25

Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων: Με επιτυχία η 2η συνάντηση εργασίας για την προσαρμογή εργαζομένων στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Παρέμβασης για τη προσαρμογή εργαζομένων στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις μέσω καινοτόμων δράσεων κατάρτισης και πιστοποίησης επίκαιρων γνώσεων και δεξιοτήτων» διοργάνωσε με επιτυχία την 2η Συνάντηση Εργασίας (2nd Workshop).

Σκοπός της συνάντησης ήταν να επικοινωνήσει τα αποτελέσματα της Πράξης και να αναπτύξει ένα διάλογο σχετικά με τις δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησης της ενίσχυσης των δεξιοτήτων στον κλάδο του ημερήσιου Περιφερειακού Τύπου.

Όπως καταδείχθηκε μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα διαλογική συζήτηση, τα εφόδια που αποκτώνται μέσω της εξειδικευμένης κατάρτισης σε συνδυασμό με την πιστοποίηση δημιουργούν συνθήκες αναβάθμισης εν γένει στον κλάδο, όχι μόνο λόγω της ενίσχυσης της γνώσης, αλλά διότι αναπτύσσονται προσλαμβάνουσες που καθιστούν τους εργαζόμενους περισσότερο δημιουργικούς και πιο αφοσιωμένους στην κατάκτηση καλύτερων συνθηκών, αλλά και προοπτικών εργασίας.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 και εκεί αφού παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του ΣΗΠΕ Γιώργο Κατσαΐτη η Πράξη «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Παρέμβασης Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων για την προσαρμογή εργαζομένων στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις μέσω καινοτόμων δράσεων κατάρτισης και πιστοποίησης επίκαιρων γνώσεων και δεξιοτήτων»  που υλοποιεί ο ΣΗΠΕ, δόθηκε η ευκαιρία για μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικά με την ανάπτυξη δεξιοτήτων στον χώρο των ΜΜΕ και του ημερήσιου περιφερειακού Τύπου ειδικότερα. Στη συζήτηση, ο πρόεδρος του ΣΗΠΕ Γιώργος Κατσαΐτης, η Νατάσα Βαφειάδου, Γ.Γραμματέας ΣΗΠΕ, ο Θανάσης Τσολάκης, Δημοσιογράφος και ο Κωνσταντίνος Μαρκενδούδης, Δημοσιογράφος, ωφελούμενος Πράξης συζήτησαν για σύγχρονες προκλήσεις στον κλάδο των ΜΜΕ και τις ανάγκες άντλησης νέας γνώσης που παρουσιάζονται ως προς τη διαχείρισης ζητημάτων εξοικείωσης με τις νέες τεχνολογίες και το ψηφιακό περιβάλλον, δεοντολογίας, προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων και του δημοσιογραφικού λόγου.

Στη συνέχεια δόθηκε η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων με τους παρευρισκόμενους, όπου ωφελούμενοι της Πράξης παρουσίασαν την εμπειρία της συμμετοχής, δίνοντας παραδείγματα για τον τρόπο που η διαδικασία έδωσε νέα ερεθίσματα και δυνατότητες στη δική τους εργασιακή διαδρομή.

Η Πράξη υλοποιείται

Η προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις κατάρτισης εξ αποστάσεων και η ευκαιρία για να την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων στον κλάδο των ΜΜΕ σε απομακρυσμένες περιοχές με πιο περιορισμένη πρόσβαση στη νέα γνώση και τις δυνατότητες εξειδίκευσης, αναδείχθηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε τo Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων με θέμα: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020, στις 10 π.μ. με σκοπό την παρουσίαση της Πράξης που υλοποιεί ο ΣΗΠΕ για την κατάρτιση και πιστοποίηση εργαζομένων για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους στο χώρο της Δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ.

Η ημερίδα έδωσε την αφορμή για να αναπτυχθεί μία εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τις προσκλήσεις της τηλεκατάρτισης που διαπιστώθηκαν εμφατικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού σε συνδυασμό με τις ανάγκες ανάπτυξης δεξιοτήτων στον κλάδο των ΜΜΕ λόγω της συνεχούς εξέλιξης της τεχνολογίας και του ψηφιακού περιβάλλοντος ειδησεογραφικής κάλυψης.

Στην ημερίδα χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΗΠΕ Γιώργος Κατσαΐτης που ευχαρίστησε τους παριστάμενους τονίζοντας την ανάγκη ανταλλαγής απόψεων για την περαιτέρω αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜΘ Κωστής Σιμιτσής που υπογράμμισε την ανάγκη ανάπτυξης συνθηκών μάθησης και συνεχούς κατάρτισης για τους εργαζόμενους του ιδιωτικούς τομέα και δω των ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο της ημερίδας ο κ. Κατσαΐτης παρουσίασε τις επιμέρους ενέργειες της Δράσης, το σύνολο των ωφελουμένων και τον αριθμό των ατόμων που είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα θεματικά αντικείμενα κατάρτισης και πιστοποίησης από την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η Νατάσα Βαφειάδου, Γ. Γραμματέας ΣΗΠΕ παρουσίασε τα προστιθέμενα οφέλη εμπλουτισμού των δεξιοτήτων των εργαζομένων στις εκδοτικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας, καθώς και την συνολική αναβάθμιση του κλάδου μέσω της Πράξης.

Η Ζωή Γαβριηλίδου, Αντιπρύτανης, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας. Καθηγήτρια του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας ΔΠΘ ανέδειξε τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η τηλεκπαίδευση, παρουσιάζοντας το παράδειγμα της προσαρμογής και διαχείρισης της εξ αποστάσεων εκπαίδευσης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, συνδέοντας τις ευκαιρίες προσαρμογής των νέων μεθόδων μάθησης με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Ο δημοσιογράφος Θανάσης Τσολάκης έδωσε την ευκαιρία για μία συζήτηση σχετικά με τον τρόπο που η ανάπτυξη δεξιοτήτων όχι μόνο δίνει διεξόδους εργασιακής κινητικότητας, αλλά ευνοεί και ένα νέο μοντέλο εργασίας που βασίζεται στον επαγγελματισμό και τη συνεχή εξειδίκευση και βελτίωση προσόντων.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, η Ελένη Διαφωνίδου, εκδότρια εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ Ξάνθης παρουσίασε τις σύγχρονες μορφές κατάρτισης και πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων και δεξιοτήτων, εξηγώντας τη σημασία των νέων εργαλείων στην επαγγελματική ανέλιξη των εργαζομένων.

Στην εκδήλωση τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της διάδοσης του COVID-19.

Η Πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και Εθνικούς Πόρους.”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 594 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.