Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:03 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 00:03

Π.Κατσούλης – Εκτροπή του Αχελώου: Δεν επηρεάζεται ούτε από τον κορωνοϊό!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ομολογώ πως με περίσσεια αλαζονική “αυτοπεποίθηση”, o πρωθυπουργός επανέλαβε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το βήμα της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου της αναβληθείσας λόγω κορωνοϊού Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, πως η εκτροπή του Αχελώου παραμένει αταλάντευτη κυβερνητική επιλογή.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως “εξετάζεται η δυνατότητα μερικής μεταφοράς νερού 250 εκατ. κ.μ. νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλική πεδιάδα… αλλά θα πρέπει να ξεπεραστούν νομικά εμπόδια ”.

Επεσήμανε δε ότι “είναι αδιανόητο να έχουν σπαταληθεί πάνω από 700 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για τα φράγματα της Συκιάς και της Μεσοχώρας και αυτά να κάθονται. Τουλάχιστον η Μεσοχώρα που είναι έτοιμη να λειτουργήσει το υδροηλεκτρικό, παρατηρείται απαράδεκτη καθυστέρηση”.

Πέρασαν δύο μέρες από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και δυστυχώς οι “αγωνιζόμενοι” αυτοδιοικητικοί φορείς της Αιτωλοακαρνανίας με πρωτοστατούσα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δεν προέβησαν ούτε σε μια ανακοίνωση “για τα μάτια του κόσμου”.

Μήπως τουλάχιστον γνωρίζουν και μπορούν να μας ενημερώσουν ως “Επιτροπή Αγώνα”, σε ποια “νομικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν” αναφέρεται ο πρωθυπουργός;

Διότι για να προβεί δημοσίως σε αυτή την τόσο συγκεκριμένη αναφορά ο κ. Μητσοτάκης, σημαίνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια σοβαρή θεσμική και νομική προεργασία – προετοιμασία σε κυβερνητικό επίπεδο, η οποία ενδεχομένως να βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.

Γνωρίζουν κάτι σχετικό με αυτή οι φορείς του Νομού και της Περιφέρειας;
Έχουν ζητήσει ή πρόκειται να ζητήσουν, συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς και τον ίδιο τον πρωθυπουργό;
Έχουν αναθέσει και σε ποιους νομικούς την επανεξέταση της όλης υπόθεσης από τη δική μας σκοπιά;
Ευελπιστώ να μη “μας πιάσουν στον ύπνο” και μετά εξαντληθούμε σε “πύρινες ανακοινώσεις κατόπιν εορτής”.

Παναγιώτης Α. Κατσούλης

Εκπαιδευτικός

Πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου

Μέλος Ν.Ε. Ανασυγκρότησης ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νιας

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 631 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.