Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:30 πμ
 
wm small
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 23:57

Ποιος μπορεί να τα βάλει με τον Θεό; | Παλαιά Διαθήκη Επεισόδιο 39 (Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ποιος μπορεί να τα βάλει με τον Θεό; Υπάρχει κάτι ή κάποιος που είναι πιο δυνατός από τον Θεό; Ποιος τα έχει βάλει με τον Θεό και με τι τρόπο; Στην Παλαιά Διαθήκη υπάρχουν αρκετά σημεία που βλέπουμε είτε ανθρώπους μεμονωμένους είτε έθνη να τα βάζουν με τον Θεό. Πώς αντιμετωπίζει αυτούς του ανθρώπους ο Θεός; Τι απογίνονται; Ακόμα και στο σημερινό επεισόδιο της σειράς Λόγια της Παλαιάς Διαθήκης, με την νίκη του Δαυίδ επί του Γολιάθ, φαίνεται η παντοδυναμία του Θεού. Ο Θεός των Ισραηλιτών που είναι ο Θεός των χριστιανών είναι ένας και μοναδικός και κανένας δεν είναι όμοιός του. Δεν υπάρχει κάτι ή κάποιος που να μπορεί να τα βάλει με τον Θεό. Ο Δαυίδ πήγε στη μάχη μόνο με μια σφεντόνα και το ραβδί του; Μα πως είναι δυνατόν να νικήσει με μια σφεντόνα έναν γίγαντα που είχε ύψος τρία μέτρα; Μα μόνο με την βοήθεια του Θεού.

Πολλές φορές στη ζωή μας μια κατάσταση ή ακόμα κάποιος εχθρός, φαίνεται ότι είναι πολύ πιο δυνατός από εμάς με αποτέλεσμα να φοβόμαστε για μια πιθανή ήττα. Για να μπορέσουμε να νικήσουμε κάθε εχθρό, χρειάζεται να ζητήσουμε την βοήθεια του Θεού και τότε όλα θα γίνουν πολύ εύκολα. Στον πνευματικό αγώνα πολλές φορές είμαστε ανίσχυροι και αδύναμοι. Πολλές φορές δεχόμαστε επίθεση από τον πονηρό διάβολο, ακόμα και τότε αν ζητήσουμε την βοήθεια του Θεού δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ο διάβολος μπροστά στον Θεό είναι ένα τίποτα και απολύτως τίποτα δεν μπορεί να μας κάνει. Όπως ο Δαυίδ είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό και δεν δέχτηκε τον εξευτελισμό από έναν δυνατό εχθρό της πίστεως, με θάρρος τον αντιμετώπισε και τον νίκησε, έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε κι εμείς τις δύσκολες καταστάσεις και τους δυνατούς εχθρούς μας. Και φυσικά αυτή η νίκη οφείλεται στον Θεό που στάθηκε στο πλευρό του Δαυίδ. Το ίδιο θα γίνει και με εμάς αν Του ζητήσουμε βοήθεια και αν Του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Αφήνουμε την καρδιά μας να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό και δεν φοβόμαστε όσο μεγάλος και αν φαίνεται ο εχθρός, διότι κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον Θεό. 

--

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Τρίκορφο Φωκίδος

Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov

Trikorfo Fokidos, Greece


Διαβάστηκε 609 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.