Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 19:56

Συμμετοχή του Δήμου Ξηρομέρου στη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (ΕΕΚ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (ΕΕΚ) ανακοίνωσε ο Δήμος Ξηρομέρου.

Ο Δήμος Ξηρομέρου μέσα από τη συμμετοχή της Κοινωφελούς Επιχείρησης και των ΚΔΑΠ Ξηρομέρου, έχει εγγραφεί και οργανώνει δράσεις κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020, η οποία κάθε χρόνο ξεκινά στις 16 και ολοκληρώνεται στις 22 Σεπτεμβρίου.

Από το 2002 η καθιέρωση τη ΕΕΚ, επιδιώκει τη βελτίωση της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής μέσω της προώθησης καθαρής κινητικότητας και βιώσιμων αστικών μεταφορών.
Μέσα από τη συμμετοχή του Δήμου μας στην εκστρατεία έχουμε ως στόχο να παρακινήσουμε πρώτα τα παιδιά μας, τα οποία θα αποτελέσουν τους αυριανούς υπεύθυνους πολίτες, αλλά και γενικότερα την τοπική μας κοινωνία, καθώς θα πρέπει όλοι μας να ευαισθητοποιηθούμε και να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις βιώσιμης κινητικότητας με απώτερο σκοπό τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Ευρώπη και συνεπώς στον πλανήτη.

Ο Δήμος μας, αν και είναι μικρός σε έκταση και πληθυσμό χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κινητικότητας και ατμοσφαιρικής ρύπανσης, θα συμμετέχει ενεργά όχι μόνο κάνοντας δράσεις στα πλαίσια της ΕΕΚ, αλλά θα επιδιώκει καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους να ευαισθητοποιεί και να αναδεικνύει στην τοπική κοινωνία τα οφέλη για «καθαρότερους» τρόπους μεταφοράς (πεζοπορία, ποδηλασία…) αλλά και φροντίδας απέναντι στο Περιβάλλον γενικότερα.

Για την Κοινωφελή Επιχείρηση
του Δήμου Ξηρομέρου

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

Μάντζαρης Ελευθέριος

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 659 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.