Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 19:44

Έκθεση για τους εχθρούς και τις ασθένειες της ελιάς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τελική Έκθεση της Ομάδας Εστίασης της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας (ΕΣΚ) για τη Γεωργία.

Με ποιον τρόπο μπορούμε να αυξήσουμε τη βιωσιμότητα των ελαιοκαλλιεργειών, λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους που ενέχουν οι επιδρομές εντόμων και η εμφάνιση ασθενειών;

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας (ΕΣΚ) για την Παραγωγικότητα και τη Βιωσιμότητα της Γεωργίας (EIP-AGRI), η Ομάδα Εστίασης για τους εχθρούς και τις ασθένειες της ελιάς λειτούργησε με στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ αγροτών και ερευνητών προκειμένου να συγκεντρωθούν καλές πρακτικές για τον περιορισμό των εχθρών και των ασθενειών της.

Η Ομάδα συνέταξε έναν κατάλογο με τα τρέχοντα προβλήματα και τις ευκαιρίες που υπάρχουν, αξιολογώντας την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της έρευνας και της πρακτικής και επεσήμανε πιθανές λύσεις για τα τρέχοντα προβλήματα.

Με βάση τα ανωτέρω, πρότεινε και έθεσε με σειρά προτεραιότητας καινοτόμες δράσεις και ιδέες για (εφαρμοσμένη) έρευνα και δοκιμή των προτεινόμενων λύσεων επί τόπου στις γεωργικές καλλιέργειες με τη συμμετοχή αγροτών, ερευνητών, συμβούλων, επιχειρηματιών και άλλων επαγγελματιών, ενώ παράλληλα πρότεινε τρόπους διάδοσης των καλών πρακτικών με σκοπό τον περιορισμό των παρασίτων και των ασθενειών της ελιάς.

Δείτε την έκθεση της Ομάδας Εστίαση ΕΔΩ.

Διαβάστηκε 831 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.