Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:30 μμ
 
wm small
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 17:58

Τρεις δράσεις ψηφιακού πολιτισμού & άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς επιχορηγούνται από την Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με το συνολικό ποσό των 1.828.140 ευρώ επιχορηγούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, 164 δράσεις που αφορούν στον Ψηφιακό Πολιτισμό, στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και σε δράσεις Μουσείων και Συλλογών Νεότερου Πολιτισμού. Συγκεκριμένα, οι Ομάδες Εργασίας, πρότειναν την επιχορήγηση και παραχώρηση αιγίδας, σε 83 προτάσεις Ψηφιακού Πολιτισμού, 50 οι οποίες αφορούν την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, καθώς και 31 προτάσεις για δράσεις Μουσείων σε όλη τη χώρα.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και τρεις δράσεις που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία. Συγκεκριμένα από το Μεσολόγγι το Κέντρο Λόγου και Τέχνης – Μουσείο “Διέξοδος” επιχορηγείται με 17.000 € για τη δράση “Η Διέξοδος στον κόσμο του ψηφιακού πολιτισμού”, ενώ στις δράσεις για την άϋλη πολιτιστική κληρομονομιά το Νομικό Πρόσωπο “Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια” του Δήμου Ξηρομέρου επιχορηγείται με 5.000 € και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία “ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ – MESSOLONGHI BY LOCALS” επιχορηγείται με 3.000 € για τη δράση «Το λαογραφικό ημερολόγιο του ψαρά».

Όπως δήλωσε η Υπουργός κ. Λίνα Μενδώνη, «το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού απηύθυνε πρόσκληση προς τους φορείς για την υποστήριξη έργων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την προώθηση υψηλής ποιότητας σύγχρονου ελληνικού ψηφιακού πολιτισμού, αλλά και την παραγωγή ψηφιακού πολιτιστικού αποθέματος. Η καλλιτεχνική παραγωγή και έκφραση, μέσα από την ψηφιακή τεχνολογία και τα νέα μέσα, μπορεί να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό, ειδικά στις παρούσες συνθήκες που η εμπειρία του ζωντανού θεάματος, της πολιτιστικής δράσης, αναπόφευκτα προσαρμόζεται στα δεδομένα που επιβάλλει η προστασία της δημόσιας υγείας. Παράλληλα, με διαφορετικές προσκλήσεις, το ΥΠΠΟΑ υποστηρίζει δράσεις, που σχετίζονται αφ΄ενός με την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, δεδομένου ότι είναι ένας τομέας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνον πολιτιστικό, αλλά και αναπτυξιακό, καθώς προβάλλει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τοπικών κοινωνιών προσδίδοντάς τους νέα δυναμική, αφ΄ετέρου με τα Μουσεία και τις Συλλογές που αφορούν στον Νεότερο Πολιτισμό, ενισχύοντας τα στοιχεία που αποτυπώνουν τη λαϊκή έκφραση των τοπικών κοινοτήτων».

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 562 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.