Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:29 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016 18:17

Ο Παναιτωλικός δείχνει ξεχωριστός στα ενενήντα του

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Παναιτωλικός συμπληρώνει τον επόμενο μήνα 90 χρόνια ύπαρξης και ιστορίας και κάλεσε χτες δημοσιογράφους, παλαιμάχους, απλούς φιλάθλους, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες κ.α. στο Εμιλέον για μια ανοιχτή κουβέντα σχετικά με τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να παρθούν για να είναι επιτυχημένοι οι εορτασμοί. Εκεί ήταν κι ο δήμος με τον αντιδήμαρχο κ. Γκρίζη που είναι κι ο αρμόδιος για θέματα αθλητισμού και παιδείας.

Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για πρωτοποριακή κίνηση καθώς επιλέχτηκε να πέσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ιδέες στο τραπέζι και να ζυμωθούν με όσους ενδιαφέρονται, πριν αρχίζουν να υλοποιούνται. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από όσα είπαν ο υπεύθυνος επικοινωνίας Χ. Στούμπος και- αναλυτικότερα- ο διευθύνων σύμβουλος Μ. Μπελεβώνης ή πρόεδρος των παλαιμάχων κ. Σταρακάς, το πεδίο ήταν ανοιχτό για όποιον ήθελε να καταθέσει ιδέες. Και κατατέθηκαν πολλές ιδέες κυρίως εξωστρέφειας προς τα κεντρικά ΜΜΕ αλλά και ανάδειξης του πολύ ειδικού χαρακτηριστικού που έχει ο Παναιτωλικός, αυτού του «Φιλεκπαιδευτικός» που υπάρχει στο αρκτικόλεξό του.

Πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι η πρόσκληση ήταν ανοιχτή για όλους. Αυτό σημαίνει ότι όποιος ήθελε μπορούσε να πάει να καταθέσει τις προτάσεις του για τους εορτασμούς των 90 χρόνων κάτι που είναι αμφίβολο αν έχει ξαναγίνει σε επίπεδο ομάδων και συλλόγων εκτός από μια ή δύο περιπτώσεις που έχουμε υπόψη μας, αν και ίσως όχι σε αυτή την έκταση.

Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι δεν ήταν παρών ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, κάτι που από μόνο του δείχνει πως δεν αναζητήθηκε ημερομηνία για να γίνει αυτό το ραντεβού με τη παρουσία του προέδρου ως προαπαιτούμενο. Το πεδίο ήταν ανοιχτό.

Ακούσαμε πολλές προτάσεις και σταθήκαμε ιδιαίτερα στην πρόταση του Δ.Σ. του συλλόγου Π. Μπεσίνη-που μίλησε κι ως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου-για τη θέσπιση υποτροφιών από τον σύλλογο για παιδιά που αριστεύουν και ξεκινούν τα φοιτητικά τους χρόνια, δυστυχώς πλέον συχνά μέσα σε έναν βραχνά για τους γονείς τους, λόγω οικονομικής κατάστασης.

Η πρόσκληση για ιδέες θα παραμείνει ανοιχτή και, άλλωστε η χτεσινή συνάντηση θα επαναληφθεί όταν όλα θα έχουν σχηματοποιηθεί. Παίρνοντας τον λόγο αναφέραμε ως ιδέα να εμπλακεί και το Πανεπιστήμιο στην πόλη, ειδικότερα το τμήμα που συνδυάζει Ιστορία και νέες τεχνολογίες, ώστε να παρουσιαστεί με επιστημονικό τρόπο στα ΜΜΕ το υλικό που δείχνει το πώς αυτή η ομάδα έστηνε και λειτουργούσε νυχτερινές σχολές για τη μόρφωση των παιδιών, κάτι ίσως μοναδικό παγκοσμίως.

Στο τραπέζι έπεσε και η ανάμιξη εθελοντών φιλάθλων στους εορτασμούς, οι οποίοι θα έδιναν το δικό τους χρώμα με γεγονότα και δράσεις. Οι άνθρωποι του Παναιτωλικού μας απάντησαν ότι η πρόσκληση δεν αποκλείει κανέναν, αλλά υπάρχουν μερικοί κανόνες απαράβατοι που είναι τα όρια μέσα στα οποία κινείται ο σύλλογος. Ο κ. Μπεσίνης έφερε το παράδειγμα ότι κάποια πρόστιμα που έχει δεχτεί ο σύλλογος θα μπορούσαν να ήταν λεφτά που θα πήγαιναν στις υποτροφίες που πρότεινε.

Προσωπικά νομίζω ότι η κουβέντα πρέπει να μείνει ανοιχτή και ίσως να δώσει αφορμή να σταματήσει η περιχαράκωση πίσω από έννοιες όπως «οπαδός» ή «διοίκηση». Η γιορτή για τα παιδιά δεν αποκλείει και την ύπαρξη κάποιου που νιώθει οπαδός. Ίσως μάλιστα θα μπορούσε να γίνει κίνητρο η καλή συμπεριφορά φιλάθλων κι οπαδών. Θα μπορούσε ο Παναιτωλικός να γίνει η πρώτη ομάδα που οι φίλαθλοί του θα έκαναν εκστρατεία για να μην τιμωρείται η ομάδα τους προκειμένου να εξοικονομούνται χρήματα για υποτροφίες από έναν Φιλεκπαιδευτικό σύλλογο…

Δεν το προλάβαμε στη χτεσινή σύσκεψη που συμμετείχαμε αλλά πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στο τμήμα της επικοινωνίας της ομάδας που συναγωνίζεται επάξια το αγωνιστικό τμήμα. Όποιος έχει μάτια βλέπει σε ποιο επίπεδο παίζουν τα θέματα του Παναιτωλικού στα κεντρικά ΜΜΕ. Κυριολεκτικά ο Παναιτωλικός επικοινωνιακά βρίσκεται αμέσως μετά τις τέσσερις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας(δεδομένης της απουσίας του Άρη από το κεντρικό κάδρο) και πάνω από ομάδες όπως ο Ηρακλής ή ο Πανιώνιος. Για όποιον, δε, νομίζει ότι το συναίσθημα που βγήκε στην αποχώρηση του Βιγιαφάνιες(ειδικά η εικόνα με τον πιτσιρικά που έκλαψε)είναι κάτι αυτονόητο, η συμβουλή είναι να δει όχι μόνο άλλες αποχωρήσεις παικτών από ομάδες αλλά και την ίδια την διαχείριση που ακολουθεί τις πρώτες δημοσιεύσεις.

 Γ.Συμψηρής

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2550 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016 19:29
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία