Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  3:35 πμ
 
wm small
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 21:45

Αμβρακικός Κόλπος: «Πέρασε» από την Περιφέρεια το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνεδρίασε χθες η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά, με ευρύτατη πλειοψηφία (11/13), επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Σχεδίου για το χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) στον Αμβρακικό Κόλπο για την περιοχή της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, στα πλαίσια του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου και Αειφόρου Ανάπτυξης του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Λ. Δημητρογιάννης «με τη παρούσα μελέτη δίνεται τόνωση σε έναν από τους σημαντικότερους κλάδους πρωτογενούς τομέα της χώρας με πολλαπλά κοινωνικο-οικονομικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, ενώ η επιτροπή ενέκρινε και τους επιπλέον αυστηρούς όρους που έθεσαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, όπως η εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρικής καταγραφής, υιοθέτηση συστήματος παρακολούθησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και εκπόνηση ειδικών περιβαλλοντικών μελετών».¨

«Στις σύγχρονες ανάγκες που έχει η Περιφέρεια και η κοινωνία διασφαλίζουμε το συμφέρον των πολιτών και τις αναπτυξιακές προοπτικές» πρόσθεσε ακόμη.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 590 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.