Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:58 μμ
 
wm small
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 21:35

Ψήφισμα Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας για το άνοιγμα των σχολείων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αγαπητοί γονείς,

Αντίθετα με τα όσα υποστηρίζει το Υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία ΔΕΝ είναι έτοιμα να ανοίξουν!

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Αγρινίου – Θέρμου, η Β’ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας, η Ένωση Γονέων Δημοσίων Σχολείων Αγρινίου και το Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών απευθυνόμαστε σε εσάς, τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας, για να σας ενημερώσουμε για την πραγματική κατάσταση που θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά σας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα:

·         Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι για άλλη μια χρονιά πολύ σημαντικές. Ο  αριθμός των αναπληρωτών που προσλήφθηκαν είναι πολύ μικρός σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες.

·         Ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα είναι πολύ μεγάλος για να μπορούν να ισχύσουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Τα περισσότερα τμήματα στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η πόλη του Αγρινίου, υπερβαίνει τους 25 και ορισμένες φορές φθάνει και τους 27 μαθητές.

·         Τα περισσότερα σχολεία δεν είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές αφού δεν έχει γίνει ο απαραίτητος καθαρισμός εξαιτίας της καθυστέρησης πρόσληψης των καθαριστριών.

·         Κανένα προληπτικό τέστ δεν έχει γίνει, ούτε προβλέπεται να γίνει.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το τελευταίο διάστημα υπάρχουν και  αντιδράσεις από γονείς που διαμαρτύρονται για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σχολεία ρίχνοντας την ευθύνη της εφαρμογής του μέτρου στους εκπαιδευτικούς.

Μπροστά σε ένα Υπουργείο, που τα μόνα μέτρα που πήρε είναι δύο μάσκες και ένα παγουρίνο ανά παιδί, προσβάλλοντας έτσι την νοημοσύνη και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά σας, απαιτούμε:

·         Ολιγομελή τμήματα με ανώτατο αριθμό μαθητών ανά τμήμα τους 15.

·         Προσλήψεις καθαριστριών σε κάθε σχολείο, που θα είναι παρούσες καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού προγράμματος.

·         Μόνιμους εκπαιδευτικούς για τα χιλιάδες κενά των σχολείων μας και προσλήψεις αναπληρωτών για τις έκτακτες ανάγκες.

·         Άμεσες προσλήψεις εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα σχολεία ως υπεύθυνοι COVID19.

Αγαπητοί γονείς, οφείλουμε να κρατήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά και ασφαλή. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την διδασκαλία στην τάξη.

Αυτό που μας ενώνει είναι τα παιδιά σας – οι μαθητές μας. Ο αγώνας κοινός.

Σας καλούμε σε ενιαίο μέτωπο, για να δυναμώσει η φωνή μας και να διεκδικήσουμε  μαζικά από το Υπουργείο Παιδείας όλα τα παραπάνω.

Την Τρίτη, 15/09/2020 στις 19:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και συμπολίτες διαδηλώνουμε για τα παιδιά.

«Γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα…»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΘΕΡΜΟΥ

Β’ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 650 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.