Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:22 μμ
 
wm small
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 12:34

Η παράταξη Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την νέα Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών επισκέφθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΠΡΟΟΔΟ» Απόστολος Κατσιφάρας μαζί με τον Τομεάρχη Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας, Περιφερειακό Σύμβουλο Σπύρο Σκιαδαρέση και τον Τομεάρχη Αχαΐας, Περιφερειακό Σύμβουλο Δημήτρη Δριβίλα, όπου είχαν συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Πρύτανη κ. Χρήστο Μπούρα και τους νέους Αντιπρυτάνεις Καθηγητές: κ.κ. Μάρκο Μαραγκό, Δημήτρη Σκούρα και Παναγιώτη Δημόπουλο. 
Η παράταξή μας ευχήθηκε καλή και γόνιμη θητεία στην νέα πρυτανική Αρχή και εν συνεχεία ακολούθησε γόνιμη και χρήσιμη συζήτηση για διάφορα θέματα της Πανεπιστημιακής κοινότητας.

Επισημάνθηκε εκατέρωθεν ο σημαντικός ρόλος του Πανεπιστημίου στην πολιτιστική, οικονομική, παραγωγική και κοινωνική ζωή στη πόλη και την ευρύτερη περιφέρεια αυτής (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτ/νία).

Από τον νέο Πρύτανη και τους Αντιπρυτάνεις παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα των τελευταίων ετών, αλλά και των στόχων για το μέλλον του Πανεπιστημίου.

Στο σημείο αυτό ο κ. Κατσιφάρας υπενθύμισε τα έργα τα οποία επί των ημερών της θητείας του πραγματοποιήθηκαν με ταχύτατους ρυθμούς στο Πανεπιστήμιο και με οικονομικούς πόρους που εξασφάλισε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (περίφραξη, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό με νέο εξοπλισμό 28 Αμφιθεάτρων, της Βιβλιοθήκης, Εργαστηρίων κ.λπ.) ύψους 10 εκ. Ευρώ. 

Μεταξύ των θεμάτων συζητήθηκε και το χρόνιο πρόβλημα των φοιτητικών Εστιών και της ανακαίνισης αυτών εκ βάθρων.

Συζητήθηκε επίσης η πρόβλεψη για σύνδεση του Πανεπιστημίου με το δίκτυο του φυσικού αερίου κατά την έλευσή του στη περιοχή, ο στόχος της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων καθώς και την διεκδίκηση και λειτουργία της Νομικής Σχολής, καθώς και των Σχολών ΤΕΦΑΑ και Γεωπονικής.

 Επιπλέον αναφέρθηκε στην συζήτηση ότι στο Πανεπιστήμιο Πατρών δόθηκαν 12 κατανομές θέσεων απο τις 212 πανελλαδικά, την στιγμή που είχαμε 28 συνταξιοδοτήσεις. Τέλος επισημάνθηκε η άμεση και πλήρης λειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής η οποία έχει καθυστερήσει δραματικά!

Η παράταξή μας διαβεβαίωσε την νέα Πρυτανική Αρχή ότι θα είναι πάντα στο πλευρό της, στο πλευρό του Ακαδημαϊκού προσωπικού και των Φοιτητών, έχοντας ως όραμα ένα Πανεπιστήμιο «ανοικτό» στη πόλη και τους πολίτες, με όραμα, βάζοντας τις βάσεις για την κοινωνία του αύριο.

Διαβάστηκε 541 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.