Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:27 μμ
 
wm small
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 10:12

Μεσολόγγι: Αφιερωμένο στον μικρό Βασίλη το νέο γκράφιτι του Γ. Παπαγεωργίου (Φώτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα φτερά του Βασίλη είναι το νέο γκράφιτι του Γιώργου Παπαγεωργίου, το οποίο κοσμεί έναν τοίχο του κτιρίου που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ευγενίδου πλευρικά του καταστήματος φωτοτυπιών Copy Expert του Νίκου Δημητρίου.

Ο κ. Παπαγεωργίου ζήτησε από τον επιχειρηματία να κάνει μια αισθητική επέμβαση στο εν λόγω κτίριο κυρίως λόγω της εγγύτητάς του με το Δικαστικό Μέγαρο το οποίο συχνά βανδαλίζεται.

Στόχος του καλλιτέχνη ήταν να δώσει τόσο κεντρικά μια εναλλακτική σκέψη για δημιουργία και έμπνευση στα νέα παιδιά της πόλης.

Το θέμα ήταν υπό σκέψη, αλλά δυστυχώς έτυχε το σοβαρό και θλιβερό γεγονός, με τον θάνατο του μικρού Βασίλη και τα δώρα ζωής που έδωσε σε 5 άλλα παιδιά, οπότε το έργο αυτό αφιερώθηκε στον 16χρονο. «Η ιδέα για το σχέδιο του γκραφίτι ήταν εντελώς δική του, ο Βασίλης, μας “δώρισε” τα χρώματα και μας “οδήγησε”!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργίου.

Για το έργο αυτό δούλεψαν εκτός από τον ίδιο και οι:

Σαρλής Σωτήρης, Κατσαβός Ντίνος, Κατσαβός Πάνος, Κάκκος Στάθης, Μπλουγκούρας Έκτορας, Ψάλτης Γιάννης, Αλιέας, και ο Σαχμπατζίδης Γιάννης, παίκτης της ομάδας μπάσκετ Χαρίλαου Τρικούπη.

aixmi-news.gr – Βάσω Βήττα

Διαβάστηκε 1337 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.