Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:06 πμ
 
wm small
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 00:08

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακάλεσε το “πάγωμα” των πλειστηριασμών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μέσα σε μία ώρα, ακύρωσε την ανακοίνωση που είχε εκδώσει για την αναστολή πλειστηριασμών για τους ευάλωτους δανειολήπτες.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ότι εκτός των εκτεταμένων αναστολών πληρωμών και της ενθάρρυνσης των δανειοληπτών να υπαχθούν στο πρόγραμμα- “γέφυρα”, “παγώνει” τους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία ευάλωτων νοικοκυριών.

Περίπου 45 λεπτά αργότερα, στους οικονομικούς συντάκτες έφθασε νέο mail, με το οποίο τους εζητείτο να μην λάβουν υπ΄ όψη τους την ανακοίνωση, διότι εστάλη εκ παραδρομής!

Το βασικότερο ενδεχόμενο είναι να μην έχουν συναινέσει ακόμη στο «πάγωμα» όλες οι τράπεζες ή να μην υπάρχει τέτοια πρόθεση από μέρους τους, ωστόσο η προετοιμασία ανακοίνωσης προς τα ΜΜΕ το αντίθετο καταδεικνύει. Μια άλλη παράμετρος είναι το μέτρο να βρισκόταν μεταξύ των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού το Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη και η ανακοίνωση να εκδόθηκε «πρόωρα»

Ο νέος Πτωχευτικός, που θα ισχύσει από την Πρωτοχρονιά, προβλέπει ειδική προστασία για την πρώτη κατοικία ευάλωτων νοικοκυριών κι έτσι θα ήταν παράλογο να επισπευσθούν πλειστηριασμοί τους επόμενους μήνες ως το τέλος του 2020, διάστημα που αφορούσε η αρχική ανακοίνωση.

ant1news.gr

Διαβάστηκε 657 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.