Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  1:19 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 10:55

Ξεκινά το «λίφτινγκ» στο κλειστό του ΔΑΚ Αγρινίου για να φιλοξενεί αγώνες Α1

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε πριν δύο μέρες η κλήρωση για την Α1 κατηγορία μπάσκετ, με τον Χαρίλαο Τρικούπη, την ομάδα του Μεσολογγίου να φιγουράρει ανάμεσα στις ομάδες που συνθέτουν το πρωτάθλημα. Τιμή σαφώς για το μπάσκετ της Αιτωλοακαρνανίας να έχει ομάδα στην πρώτη τη τάξει κατηγορία, ωστόσο το γηπεδικό είναι το ζήτημα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον για τους Μεσολογγίτες το καλοκαίρι.

Με την πόλη του Μεσολογγίου να μη διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές, οι ιθύνοντες της ομάδας προχώρησαν σε αρκετές επαφές ώστε να διευθετήσουν το πού θα φιλοξενούνται οι αγώνες του Χαρίλαου τη νέα σεζόν. Οι παραινέσεις αλλά και αντιδράσεις πολλές. Πάτρα και Αγρίνιο ήταν οι δύο λύσεις και εν τέλει ο Τρικούπης, τουλάχιστον, δε θα μετακομίσει εκτός νομού.

Η κληρωτίδα τον έφερε αντίπαλο την πρώτη αγωνιστική με τον Ιωνικό και η ομάδα ανακοίνωσε επίσημα ότι θα αγωνιστεί στις 10/10 στο ΔΑΚ Αγρινίου. Μέχρι τότε, απαιτείται σειρά παρεμβάσεων ώστε το γήπεδο να πληροί τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσει αγώνες Α1. Σε σχετική επικοινωνία του agrinionews.gr με τον κ. Χρήστο Ζαρκαβέλη, Αντιδήμαρχο αρμόδιο για τα αθλητικά ζητήματα του Δήμου Αγρινίου τονίστηκε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα (καθώς οι υποχρεώσεις του Τρικούπη ξεκινούν τον Οκτώβριο) θα ξεκινήσουν εκτεταμένες εργασίες στο Κλειστό του ΔΑΚ.

Αυτές θα αφορούν τους αποδυτηριακούς χώρους, τη θέρμανση και ψύξη του κλειστού, την σκίασή του (εξωτερικά, για να υπάρχει κατάλληλος φωτισμός προς διευκόλυνση των τηλεοπτικών μεταδόσεων), δημοσιογραφικά θεωρεία και δύο πρόσθετες κερκίδες χωρητικότητας 300 θέσεων έκαστη που θα τοποθετηθούν πίσω από τις μπασκέτες. Με τις πρόσθετες κερκίδες η χωρητικότητα του γηπέδου θα ανέρχεται πλέον σε περίπου 1.350 θέσεις, υπερβαίνοντας το όριο των 1.200 που απαιτούνται για αγώνες Α1. Σε ότι αφορά τα ηλεκτρονικά συστήματα υπάρχει επάρκεια στις εγκαταστάσεις ενώ οι παρεμβάσεις γίνονται κατόπιν συνεννόησης και με την ΕΡΤ αλλά και τεχνικές υπηρεσίες.

«Πρόκειται για έργα που είχαν προγραμματιστεί λόγω και της παρουσίας του ΑΟ Αγρινίου στην Α2. Με χαρά θα φιλοξενήσουμε την ομάδα του Μεσολογγίου και τα έργα αυτά θα μείνουν στην πόλη και τα σωματεία», κατέληξε ο κ. Ζαρκαβέλης.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 671 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.