Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  1:27 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 21:00

Κ. Καλαντζής: Τα σχολεία θα είναι πανέτοιμα και καθαρά τη Δευτέρα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Πρέπει να γίνει αύξηση ωραρίου και στις υπόλοιπες καθαρίστριες»

Για το θέμα της προετοιμασίας των σχολείων, τα οποία ανοίγουν τις πύλες τους για να υποδεχτούν τους μαθητές την προσεχή Δευτέρα 14/9 μίλησε στο «Δυτικά Fm 92,8» και τη Δήμητρα Λαοπόδη, ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Πρόνοιας Κώστας Καλαντζής.

Ο κ. Καλαντζής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον καθαρισμό και την απολύμανση των σχολικών μονάδων του δήμου, τις μάσκες που ο δήμος αναμένεται να παραλάβει πολύ σύντομα και τις καθαρίστριες που από 94 που ήταν πέρυσι φέτος με τις προσλήψεις που έγιναν έφτασαν τις 108.

Μίλησε για την αμοιβή των καθαριστριών και τα ωράρια τους και τόνισε  ότι «δεν μπορεί άνθρωποι να αμείβονται για μισή και μια ώρα. Αυτό έπρεπε να σταματήσει. Έγινε μια «επανάσταση», που πιστεύω ξεκινώντας από την πολιτική ηγεσία, αλλά κυρίως από την ηγεσία της πόλης μας, που ήθελε πραγματικά να αμειφθούν αυτοί οι άνθρωποι. Από πέρυσι έχουμε τις καθαρίστριες που πληρώνονται από 4 ώρες έως 8 ώρες. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι αυτές που βρίσκονται στις 4 ώρες να πάνε στις 8 και η αίσθηση που μου δίνεται είναι ό,τι αυτό θα γίνει. Η πολιτική ηγεσία της πόλης μας το θέλει και θα γίνει πολύ σύντομα. Όλα τα σχολεία είχαν 94 καθαρίστριες σήμερα με τις καινούργιες θα φτάσουμε στις 108».

Σύμφωνα με τον Κ. Καλαντζή τα σχολεία θα είναι καθαρά για τη Δευτέρα και ο δήμος Αγρινίου είναι πανέτοιμος σε όλους τους τομείς. «Αυτές τις μέρες σε όλα τα σχολεία γίνονται μυοκτονίες και απολυμάνσεις και σήμερα αναμένουμε και τις μάσκες. Μέχρι την Παρασκευή θα έχουν τελειώσει τα πάντα πάνω σε αυτόν τον τομέα. Θα υποδεχτούμε τα παιδιά με τις κατευθυντήριες γραμμές που θα δώσει ο ΕΟΔΥ και τη μεγάλη προσοχή που θα πρέπει να δώσουμε και εμείς σαν γονείς. Πρέπει επίσης να πείσουμε τα παιδιά μας ότι πρέπει να φορούν τι μάσκες» ανέφερε ακόμη ο Κ. Καλαντζής.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 666 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.