Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:00 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 12:38

«Μη ελπιδοφόρο το ξεκίνημα στον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γράφει ο Κώστας Γιαννόπουλος*

Από το πρώτο κιόλας Δ.Σ. ενημερωθήκατε ότι η συνεργασία μας δεν μπορεί να είναι αγαστή εάν δε σεβαστείτε απόλυτα το καταστατικό (διαβάστε το, θα σας κάνει καλό).

Σας ενημερώνουμε ότι οι εκλογές τελείωσαν, πήρατε την πλειοψηφία στο Δ.Σ. αλλά δεν διαθέτετε το αλάθητο του Πάπα. Η δική μας μειοψηφική σήμερα παρουσία στο Δ.Σ. δεν μας επιβάλλει να σιωπούμε oύτε να μένουμε άπραγοι σε λάθη και αυθαιρεσίες.

Χαρτοπόλεμος και σερπαντίνα είναι από μόνη της η ανακοίνωση που συνυπογράφετε συναδελφικά η κυρία Γκάτση και οι κύριοι Κωστίκογλου, Γιοπάνος, Δεληγιάννης, Μπερερής όπου αερολογείτε χωρίς να απαντάτε ούτε τυπικά ούτε επί της ουσίας σε όσα καταγγείλαμε.

Βγάλατε ή δε βγάλατε ερήμην μας και χωρίς ποτέ να συζητηθεί στο συμβούλιο, ανακοίνωση του δικού σας συνδυασμού για υποχρεωτική ανάρτηση αφίσας στα μαγαζιά μας;

Τη βαφτίσατε ή δε τη βαφτίσατε παράνομα και αντικαταστατικά ανακοίνωση Δ.Σ. χρησιμοποιώντας το λογότυπο του Συλλόγου;

Μην περιμένετε να ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές, ασχέτως αν προσπαθήσατε την επομένη να μαζέψετε τα ασυμμάζευτα, μετά την αντίδραση που της επιφύλαξε η αγορά. Μην περιμένετε να επιτρέψουμε να μπούμε όλοι στο ίδιο τσουβάλι για να μη μας κατηγορήσετε για συγκρουσιακή τακτική.

Πριν καν συμπληρωθούν 20 ημέρες και έχετε υποπέσει ήδη σε αρκετά σοβαρά ατοπήματα ως προς την ορθή λειτουργία ενός Δ.Σ. αλλά για αυτά συζητάμε με τα μέλη μας καθημερινά στο δρόμο και δεν κρίνουμε ότι είναι επί της παρούσης να τα καταμετρήσουμε εδώ. Σας ενημερώνουμε ότι στα Μ.Μ.Ε. θα είμαστε κάθε φορά που προκαλούμαστε με εκεί αναρτήσεις και δε θα σιωπούμε απέναντι στις απρέπειες.

Αυτό το ήρεμο κείμενο θα έβγαινε ως απάντηση προς το υποτιθέμενα «ενωτικό» Ενωμένο Εμπόριο.

Όλα αυτά μέχρι τη χθεσινή ημέρα που και πάλι γράψατε στα παπούτσια σας το καταστατικό που και πάλι αυθαιρετήσατε με την ανακοίνωση για το Νοσοκομείο Αγρινίου.

Σας κάναμε ξεκάθαρο στο χαλασμένο τηλέφωνο που παίζετε και με το οποίο αποσκοπείτε να υποκαταστήσετε το διάλογο στα διοικητικά συμβούλια ότι το θέμα της Δημόσιας Υγείας και του Νοσοκομείου Αγρινίου ειδικότερα είναι ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ και δε γίνεται να τα ξεπετάξουμε με μια κακογραμμένη και ανεπαρκή 10γραμμη ανακοίνωση που «κάποιος;» σας υπέδειξε. Σας ζητήσαμε να συγκαλέσετε Δ.Σ. στο οποίο θα καταθέταμε τις προτάσεις μας, αλλά λογικά σας πίεζε ο χρόνος να δείξετε ψευτοενδιαφέρον. Δεσμευτήκατε να μας απαντήσετε για το επόμενο βήμα αλλά πάλι από τα Μ.Μ.Ε. μάθαμε την «ανακοίνωση του ΔΣ;».

Άρχισαν να συσσωρεύονται πολλά λάθη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα :

1ο ΦΑΟΥΛ: Τα πανηγύρια για την εκλογική σας νίκη σας πήραν τόσο πολύ χρόνο ώστε αναζητούσατε τρόπο το πρώτο Δ.Σ. να γίνει αντικαταστατικά μετά το πέρας των 10ημερών που ορίζει το καταστατικό. Το αποτρέψαμε και σας προστατεύσαμε.

2ο ΦΑΟΥΛ: Στο πρώτο Δ.Σ. φέρατε αντικαταστατικά θέμα προς συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης. Δε το δεχτήκαμε.

3οΦΑΟΥΛ: Προσπαθήσατε να με εγκαλέσετε στην τάξη, όταν αναφέρθηκα στους λόγους που δε διεκδικήσαμε αξίωμα στη συγκρότηση του Δ.Σ. λέγοντας μου ότι προσωπικές τοποθετήσεις είναι εκτός ημερήσιας διάταξης. Μεγάλο λάθος για την «εμπειρία σας» να μη ξέρετε τα δικαιώματα του μέλους του Δ.Σ.

4οΦΑΟΥΛ : Αρνηθήκατε προτάσεις χωρίς καν να επιχειρηματολογήσετε.(πχ σύσταση συμβουλευτικής επιτροπής). Σας δίνει τη δυνατότητα το καταστατικό, αλλά αλήθεια σας φοβίζει τόσο πολύ ο διάλογος ή έχετε έλλειψη επιχειρημάτων;

5οΦΑΟΥΛ : Στο 2ο Δ.Σ. μας καλέσατε να συζητήσουμε το χρονοδιάγραμμα για συνάντηση με φορείς της πόλης (Δήμαρχος, Περιφερειάρχης, Επιμελητήρια κλπ.) και ήρθατε εντελώς απροετοίμαστοι. Καμία εισήγηση, καμία απαίτηση, κανένα σχέδιο πάνω στο τραπέζι προς συζήτηση. Εκπροσωπείτε περίπου 1000 άτομα (έμποροι με τις οικογένειες μας) και θέλετε να πάμε στο Δήμαρχο εθιμικά, όπως δηλώσατε στα πρακτικά. Για γνωριμία, λουκουμάκι και καφέ… Το ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ αντί της συζήτησης για το Νοσοκομείο, τα Σχολεία, το Πάρκο, τις Πεζοδρομήσεις, το Κυκλοφοριακό, τον Ηλεκτροφωτισμό, τα Δημοτικά Τέλη, τη Φτωχοποίηση ΟΛΩΝ μας και άλλα 1002 σοβαρότατα ζητήματα που μας αφορούν σαν εμπόρους και σαν δημότες.

6ο ΦΑΟΥΛ,7ο ΦΑΟΥΛ, 8ο ΦΑΟΥΛ… ( Συναντήσεις με Τράπεζες χωρίς να μας ενημερώσετε όπως είχατε δεσμευτεί ότι θα πράξετε, ευχαριστήρια αφίσα ειδικού σκοπού, ανακοίνωση για το νοσοκομείο κ.α ….)

Στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ που είναι παιχνίδι αποβάλλεσαι στα 5 φάουλ. Σε ένα συλλογικό-συνδικαλιστικό όργανο που μόνο ως παιχνίδι δεν πρέπει να το αντιμετωπίζετε και έχετε δεσμευτεί «να υπηρετήσετε με υψηλό ήθος, αξιοπιστία και προοπτική» στα πόσα φάουλ θα κάνετε έστω μια αυτοκριτική; Και αν ναι, πότε; Σας διαβεβαιώνω ότι με αυτές τις τακτικές δε θα φέρετε συμμετοχή νέων ανθρώπων στο σύλλογο, αλλά τους αποτρέπετε από την ενασχόληση με τα κοινά.

2 φιλικές-συναδελφικές συμβουλές :

  • Μην αυτοεγκλωβίζεστε δηλώνοντας ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι δεν απαντάτε σε τέτοιου τύπου ανακοινώσεις. Τώρα αν απαντήσετε επιβεβαιώνετε την κριτική μας προεκλογικά για τις τακτικές σας (βλ. διακήρυξη συνδυασμού μας στις 31/07) :

« Άλλα λέω το πρωί, άλλα το μεσημέρι, άλλα το βράδυ και άλλα κάνω την άλλη μέρα»

  • Μη βλέπετε παντού αόρατους εχθρούς και κατά φαντασία συγγραφείς των κειμένων μας. Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια. Συνηθίστε το ύφος, συνηθίστε τη γραφή, διαβάζω, μαθαίνω θα προσπαθήσω να βελτιωθώ.

Ήμουν της λογικής «Τα εν οίκω μη εν δήμω» και πίστευα ότι μπορούμε να λύνουμε τα προβλήματα μόνοι μας με εποικοδομητικό διάλογο. Αλλά αφού αγνοείται το ρόλο των Δ.Σ., χρησιμοποιείτε τα Μέσα για να εντυπωσιάσετε διαστρεβλώνοντας την αλήθεια, με αναγκάζετε να αντιδράσω με ξένες για μένα τακτικές( δεν επιζητώ την προβολή στα Μ.Μ.Ε.) για να προστατεύσω το θεσμικό μου ρόλο στο Δ.Σ. και να διασφαλίσω τα αυτονόητα.

Κύριοι και Κυρία του «Ενωμένου» εμπορίου, επειδή η σφραγίδα του Δ.Σ. φέρει και το δικό μου όνομα μη τη χρησιμοποιείτε αλόγιστα και σφετεριστικά, με προσβάλλει.

Ας συστηθούμε και δημόσια λοιπόν.

*Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του συνδυασμού «Εμπορική Συλλογική Κίνηση»

Μέλος Δ.Σ. Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου και Αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 746 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.