Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:14 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 17:39

Το πατρικό σπίτι του γλύπτη Θεόδωρου Παπαδημητρίου στον Άγιο Βλάση στην περίοδο του μεσοπολέμου.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Του Λίνου Υφαντή,

Μια σπάνια οικογενειακή φωτογραφία του διεθνούς φήμη Αγρινιώτη γλύπτη Θεόδωρου Παπαδημητρίου από την περίοδο του μεσοπολέμου αναδημοσιεύεται στο παρόν άρθρο. Προέρχεται από το αρχείο της κας Γιούλης Μοιρογιώργου και τραβήχθηκε στον Άγιο Βλάσιο την περίοδο του Μεσοπολέμου. Ήταν η εποχή που το συγκεκριμένο μέρος ήταν ορεινό θέρετρο και έσφυζε από ζωή τους καλοκαιρινούς μήνες. Εκεί περνούσε ο γλύπτης Θεόδωρος τα καλοκαίρια του.

Το πετρόχτιστο σπίτι βρίσκονταν πάνω από τη σημερινή εκκλησία του χωριού. Χαρακτηριστική είναι η ιδιαίτερη ομορφιά που του προσδίδει η  αρχιτεκτονική του. Δυστυχώς καταστράφηκε κατά την επιδρομή των Γερμανών στις 6 Αυγούστου 1944.

Διακρίνεται από αριστερά: Κωνσταντίνα Στούμπου (δασκάλα), Ντόντος Παπαδημητρίου ( εφοπλιστής),  η σύζυγος του Μυρσίνη Κλεάνθους, συγγραφέας και διακεκριμένη παιδαγωγός, ο παπά Κώστας Σαφαρίκας και ο Θύμιος Στούμπος (δάσκαλος).

Ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου έφυγε από κοντά μας στις 8-6-2018.

Διαβάστε αναλυτικά το βιογραφικό του διεθνούς φήμη Αγρινιώτη γλύπτη εδώ:

https://www.theodoros.net/

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1210 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.