Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 18:49

Βίντεο: Ιπτάμενο αυτοκίνητο κάνει την πρώτη πτήση του στην Ιαπωνία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το επανδρωμένο ιπτάμενο αυτοκίνητο με έναν πιλότο, που ονομάζεται SD-03, πραγματοποίησε την πρώτη πτήση του στην Ιαπωνία, διάρκειας περίπου τεσσάρων λεπτών.

Η Sky Drive Inc. φιλοδοξεί ότι το ιπτάμενο αυτοκίνητο θα γίνει κομμάτι της καθημερινής ζωής των κατοίκων της χώρας και όχι μόνο. Ωστόσο, για μπορέσουν να το προμηθευτούν θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2023, αφού τότε αναμένεται το εν λόγω όχημα να βγει στην παραγωγή.

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της ιαπωνικής εταιρίας, Τομοχίρο Φουκουζάβα: «Οραματιζόμαστε μια κοινωνία που τα ιπτάμενα αυτοκίνητα θα είναι προσβάσιμα και εξυπηρετικά μέσα μεταφοράς και οι άνθρωποι θα μπορούν να απολαμβάνουν έναν ασφαλή και άνετο νέο τρόπο ζωής».

Το SD-03 είναι το μικρότερο ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο, που απογειώνεται και προσγειώνεται καθέτως, σύμφωνα με τη Sky Drive Inc. Ο χώρος που καταλαμβάνει στο δρόμο είναι όσο δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ενώ έχει οκτώ κινητήρες, οι οποίοι σύμφωνα με τους δημιουργούς του το καθιστούν απόλυτα ασφαλές, ακόμα και σε έκτακτες περιπτώσεις.

pronews.gr

Διαβάστηκε 1216 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.