Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:46 μμ
 
wm small
Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 18:26

Σ. Κωστίκογλου: Η στήριξη της Πολιτείας δεν έχει φτάσει ακόμη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για αθέμιτο ανταγωνισμό από τα supermarket μίλησε ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

Συνέντευξη του Σωκράτη Κωστίκογλου στο «Δυτικά Fm»

«Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Υπήρξε το κλείσιμο των περισσότερων επιχειρήσεων, εκτός του κλάδου των τροφίμων και αν κανείς το δε ιστορικά, αυτό δεν συνέβη ούτε κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Είχε φυσικά τεράστιες συνέπειες στον κλάδο των εμπόρων και ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό στοίχησε υπερβολικά στις μικρές επιχειρήσεις τις οποίες εκπροσωπούμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Σωκράτης Κωστίκογλου μιλώντας στον ΔΥΤΙΚΑ Fm και την Δήμητρα Λαοπόδη.

Ο κ. Κωστίκογλου μίλησε επίσης για τα προβλήματα των επιχειρήσεων λέγοντας «κατά την διάρκεια της πανδημίας υπήρξε αθέμιτος ανταγωνισμός από τα μεγάλα super market».

Ερωτηθείς σχετικά με την στήριξη των επιχειρήσεων από την πολιτεία είπε ότι «στις δύσκολες στιγμές χρειάζεται η στήριξη και με τρόπο έντονο. Η στήριξη αυτή δεν έχει φτάσει και πρέπει η Πολιτεία να δώσει τουλάχιστον ένα δείγμα γραφής και μάλιστα άμεσα. Όχι μέσω τραπεζών, αλλά με αυστηρά κριτήρια».

Στο ερώτημα εάν οι πολίτες, επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες
στηρίζουν την αγορά και ο ένας τον άλλο υποστήριξε ότι «στην υγειονομική κρίση καλέσαμε τους πάντες να στηρίξουν την αγορά της πόλης μας και να αφήνουν εδώ τα χρήματα τους».

Ο κ. Κωστίκογλου αναφέρθηκε επίσης και στην συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου με τον δήμο Αγρινίου λέγοντας ότι «η συνεργασία ξεκίνησε από το προηγούμενο Δ.Σ. του ΕΣΑ και είναι σίγουρα προς την θετική κατεύθυνση. Εμείς ως νέο Δ.Σ. θα την συνεχίσουμε και θα την ενισχύσουμε».

Αναφορικά με το νέο Δ.Σ. που προήλθε από τις πρόσφατες εκλογές σημείωσε χαρακτηριστικά: «το πρώτο μεγάλο κέρδος ήταν η συμμετοχή νέων ανθρώπων. Θέλαμε οι παλαιότεροι να αφήσουμε μια παρακαταθήκη και να μεταφέρουμε, κυρίως στα παιδιά το ενδιαφέρον για την ενασχόληση τους με τα κοινά. Θέλουμε να αφήσουμε πίσω το παρελθόν. Θέλουμε να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου αναφέρθηκε επίσης και στην καθαριότητα της πόλης, αλλά και τις υποχρεώσεις που έχουν οι έμποροι να διατηρούν την πόλη καθαρή, δίνοντας, για παράδειγμα, το φαινόμενο με τα άδεια χαρτόκουτα που ορισμένοι, αντί να τα σπάνε και τα τοποθετούν
στους κάδους τα πετούν έξω από αυτούς, δημιουργώντας εστίες μόλυνσης, αλλά και ένα αποκρουστικό θέαμα. «Η πόλης μας είναι γενικώς καθαρή συγκριτικά με άλλες. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια μεγάλης βελτίωσης. Εμείς ως νέο Δ.Σ. θα βάλουμε σε προτεραιότητα το θέμα της ρίψης χαρτόκουτων έξω από τους κάδους ανακύκλωσης ιδιαιτέρως στο κέντρο της πόλης, σε συνεργασία με το δήμο Αγρινίου, ώστε να αλλάξει η εικόνα».

Κληθείς να σχολιάσει την πεζοδρόμηση σε μεγάλο κομμάτι του ιστορικού κέντρου της πόλης ο κ. Κωστίκογλου  ανέφερε «όταν κάτι εφαρμόζεται σίγουρα δημιουργούνται προβλήματα, όπως και έγινε. Στην αρχή της εφαρμογής του μέτρου θα πρέπει να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση και ένα μεγαλύτερο στάδιο προσαρμογής, χωρίς να εξαντλείται η αυστηρότητα. Νομίζω ότι ο πρώτος πολίτης της πόλης δεν μπορεί να κρατά κλειστά τα
αυτιά του. Νομίζω ότι ακούει. Παίρνει τα μηνύματα. Εμείς στο κομμάτι που μας αναλογεί και έχουμε την ευθύνη θα πράξουμε ό,τι είναι να πράξουμε με πολύ μεγάλη ευθύνη, για να ενημερωθούν οι συνάδελφοί μας για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να πάρουν άδεια από το δήμο για να μπορούν να πηγαίνουν  σε ορισμένες ώρες στα καταστήματα τους και να
μεταφέρουν πράγματα».

Ρωτήθηκε επίσης και για το πρόγραμμα Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου και ανέφερε πως «είναι σε εξέλιξη το πρόγραμμα Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου που ξεκίνησε το προηγούμενο ΔΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου. Τώρα που αναλάβαμε ως νέο ΔΣ θα ζητήσουμε από τον Δήμο ενημέρωση και με τη
σειρά μας θα ενημερώσουμε σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε».

Η χρήση μάσκας και η συμμόρφωση με τα μέτρα που έχουν επιβληθεί ήταν να ακόμη από τα ερωτήματα με τον κ. Κωστίκογλου να επισημαίνει ότι όλοι οι έμποροι και οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα της πόλης τηρούν τα μέτρα δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 588 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.