Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:00 πμ
 
wm small
Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 17:48

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας στην περιοχή της Αιγιαλείας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ν. Φαρμάκης: «Για εμάς η λέξη εντάσσουμε δεν σημαίνει τάζουμε, σημαίνει υλοποιούμε!»

Στην περιοχή της Αιγιάλειας βρέθηκε σήμερα, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, όπου αρχικά παραβρέθηκε στην αρχιερατική θεία λειτουργία που τελέστηκε στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Πλατανιωτίσσης του Δήμου Καλαβρύτων, εκφράζοντας τις ευχές του και τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο μοναδικός αυτός χώρος, ο οποίος επί 16 περίπου αιώνες συνδέει το μεγαλείο της πίστης με το μεγαλείο της φύσης, αποτελεί μία ακόμα μεγάλη απόδειξη του ανεξάντλητου πολιτισμικού, πνευματικού και φυσικού πλούτου της Δυτικής Ελλάδας.

Στη συνέχεια, ο κ. Φαρμάκης, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Αιγάλειας, όπου συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο, Δημήτρη Καλογερόπουλο και στελέχη της δημοτικής Αρχής. 

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν τα έργα και οι δράσεις που αφορούν την Αιγιάλεια, με βάση τις εξειδικευμένες ανάγκες της περιοχής, όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί μέσα από τη συνεργασία των δύο πλευρών.

Μεταξύ άλλων, στη συνάντηση τέθηκαν δύο πολύ σημαντικά έργα που βρίσκονται σε στάδιο μεγάλης ωριμότητας και για τα οποία η Περιφέρεια αναμένει τις προτάσεις του Δήμου Αιγιάλειας, προκειμένου να υποβληθούν προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας και να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Πρόκειται για το έργο «Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Αιγίου – Ενότητα 1 Οδός Μητροπόλεως» με προϋπολογισμό 2,38 εκ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει την ανάπλαση της οδού Μητροπόλεως, αλλά και την υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ. Επίσης, το έργο «Αποχέτευση Οδού Κορίνθου», προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ, το οποίο αφορά την κατασκευή του νέου συλλεκτήριου αγωγού αποχέτευσης κατά μήκος των οδών Κορίνθου - Ζωοδόχου πηγής και αναμένεται να εξυπηρετήσει τις ανάντι και κατάντι του αγωγού περιοχές παραλαμβάνοντας αστικά λύματα από αυτές. 

Επίσης, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, σε διαδικασία αξιολόγησης από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή είναι η πρόταση ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού συγκροτήματος του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου, ενώ αναμένονται προς υποβολή και αξιολόγηση, προτάσεις για τον τηλεχειρισμό και την ανίχνευση των διαρροών, των δικτύων ύδρευσης των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Αιγιάλειας, καθώς και η αντικατάσταση του εξωτερικού καταθλιπτικού αγωγού Αιγείρας.

Ακόμα, ο κ. Φαρμάκης αναφέρθηκε στην πρόσφατη έγκριση δημοπράτησης του δρόμου Κουνινά – Ρακίτα – Λεόντιο με προϋπολογισμό 3,6 εκ. ευρώ, στο αρδευτικό έργο Μαρμάρων Δ.Ε. Αιγείρας με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ, στην ολοκλήρωση του ΧΥΤΑ Παπανικολού αλλά και στην αποκατάσταση του ΧΑΔΑ και του ΧΥΤΑ Αιγείρας. Όπως τόνισε, σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ έχει υποβληθεί Περιβαλλοντικκή Μελέτη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ ως προς τον ΧΥΤΑ αναμένονται οι μελέτες από τον ΣΥΔΙΣΑ προκειμένου να προχωρήσει το έργο.  Τέλος, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στον δρόμο σύνδεσης της Ολυμπίας Οδού με το νέο λιμάνι Αιγίου, σημειώνοντας πως οι διαδικασίες απαλλοτριώσεων προχωρούν κανονικά και με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

«Θέλουμε, ο τόπος μας να δει έργα. Οι πολίτες να καταλάβουν ότι δεν είμαστε εδώ για να υποσχόμαστε. Για εμάς, η λέξη εντάσσουμε δεν σημαίνει τάζουμε, σημαίνει υλοποιούμε!» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, σημειώνοντας πως εντός του Σεπτεμβρίου θα έρθουν έργα προς έγκριση, τα οποία είναι υπερ-ώριμα και θα έχουν πολύ σύντομο χρόνο δημοπράτησης.

Διαβάστηκε 500 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.