Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:28 μμ
 
wm small
Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016 18:51

Νέα συζήτηση για τον Προαστιακό Αγρίνιο-Μεσολόγγι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος επισκέφθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης κ. Γρηγόρη Σταμπατακάκη και τον Προϊστάμενο του ΟΣΕ στην Πάτρα κ. Χρήστο Οικονόμου, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Συνδέσμου. 

Παρόντες στην συνάντηση ήταν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος με τον Διευθυντή του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννη Αντωνόπουλο, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας κ. Θεόδωρος Τσούμπελης εκ μέρους του κ. Προέδρου κ. Μαρλαφέκα καθώς και ο κ. Βασίλης Παππάς καθηγητής του Πολυτεχνείου Πατρών με τον συνεργάτη του κ. Νικόλαο Μηλιώνη.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. αφού καλωσόρισαν τους καλεσμένους έθεσαν προς συζήτηση το ζήτημα της πορείας εκτέλεσης των έργων και εκπόνησης των σχετικών μελετών επαναλειτουργίας ενός ολοκληρωμένου σιδηροδρομικού δικτύου από Αθήνα μέχρι την Πάτρα και την επέκταση προς Πύργο μέχρι την Καλαμάτα, αλλά και για την γραμμή Αγρίνιο-Μεσολόγγι. Στο «τραπέζι» της συζήτησης έπεσε και η σύνδεση με σημεία όπως η ΒΙΠΕ Πατρών, αεροδρόμιο του Αράξου και λιμάνια Κυλλήνης και Κατάκολου.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι η επέκταση της γραμμής πρόκειται «για ένα έργο ύψιστης σημασίας που θα συμβάλει ουσιαστικά και θα δώσει τεράστια ώθηση ανάπτυξης σε όλη την Δυτική Ελλάδα».

Ακολούθησε διεξοδική ενημέρωση από τον κ. Θεοφανόπουλο κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν όλες οι λεπτομέρειες και κυρίως οι προοπτικές για την πλήρη ανάπτυξη του δικτύου.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Τσιχριτζής ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την εγκατάλειψη του Νομούσε σχέση με το παρελθόν σε ό,τι αφορά την λειτουργία σιδηροδρομικής γραμμής. Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της λειτουργίας Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην Αιτωλοακαρνανία και ειδικότερα στο τμήμα Μεσολόγγι – Αγρίνιο, ένα θέμα που συζητήθηκε πρόσφατα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και έτυχε θετικής ανταπόκρισης από τις υπηρεσίες του ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ.

Σε εκείνη τη συνάντηση συμφωνήθηκε να υποβληθεί αίτημα από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, θα ξεκινήσει άμεσα η εκτίμηση για την κατάσταση του υφιστάμενου δικτύου, με παράλληλη υλοποίηση μελέτης βιωσιμότητας και εφόσον οι προϋποθέσεις το επιτρέπουν, θα γίνουν όλες οι διαδικασίες ώστε να ενταχθεί το έργο για χρηματοδότηση.

Κλείνοντας την ενημέρωση ο κ. Θεοφανόπουλος και σε σχετικά ερωτήματα που τέθηκαν όσον αφορά την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου που θα συνδέει την Πάτρα με την Κάτω Αχαΐα, ανέφερε ότι, θα είναι από τα πρώτα έργα που θα ενταχθούν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020.

πηγή: http://agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 1862 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.