Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:13 μμ
 
wm small
Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016 18:45

Αγρίνιο: ΑΔΕΔΥ και Σωματεία καλούν στην απεργία της Πέμπτης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και μια σειρά Φορέων και Σωματείων καλούν στην απεργία την Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2016 και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ειρήνης στις 11πμ. Το κάλεσμα αναφέρει:

Συναδέλφοι,εργαζόμενοι,άνεργοι,συνταξιούχοι
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ συνεχίζει την καταστροφική εφαρμογή του 3ου μνημονίου, δηλαδή των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας της ανεργίας ,της εσωτερικής υποτίμησης και της περικοπής των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Eπόμενο θύμα η κοινωνική ασφάλιση η οποία δέχεται το τελειωτικό χτύπημα.
Η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό αποτελεί την ταφόπλακα για το δημόσιο αναδιανεμητικό και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης,αφού ορίζει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης για τον καθένα και νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους.
Οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για τους αγρότες,τους ελεύθερους επαγγελματίες,τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους με μπλοκάκια,σε συνδυασμό με την φοροκαταιγίδα τους οδηγούν στην έξοδο από το επάγγελμα και την ανεργία.
Πρόκειται για μια συνολική αντεργατική-αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση,που οδηγεί στην κατεδάφιση των συντάξεων και θίγει όλα τα κοινωνικά στρώματα.
Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας σε συνεργασία με πρωτοβάθμια σωματεία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα της περιοχής Αγρινίου,οργανώσεις επαγγελματιών και κοινωνικά κινήματα,πραγματοποιούν απεργιακή συγκέντρωση,στα πλαίσια της Γενικής απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2016 για το ασφαλιστικό.
Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Ειρήνης και ώρα 11πμ.
Μετά τη συγκέντρωση αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τα μπλόκα των Αγροτών και θα επιδώσει ψήφισμα συμπαράστασης.

Όλοι και Όλες συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν θα περάσει
Οι φορείς

-ΝΤ ΑΔΕΔΥ
- Β’ ΕΛΜΕ
- Σύλλογος Δασκάλων Αγρινίου
- ΟΤΑ Αγρινίου
-Σύλλογος νοσοκομειακών υπαλλήλων Αγρινίου
-Σύλλογος νοσοκομειακών γιατρών
-Σύλλογος Νομαρχιακών υπαλλήλων
-Σύλλογος υπαλλήλων εφορίας
-Σύλλογος υπαλλήλων ΙΚΑ
-Ομοσπονδία επαγγελματοβιοτεχνών
-ΠΕΔΥ Αγρινίου
-Σωματείο “Δικαίωμα στη ζωή”

 

Διαβάστηκε 1767 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.