Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  8:34 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 19:07

Μετακλητοί: το ουσιαστικό πρόβλημα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Και οι αληθινές διαστάσεις του ζητήματος.

Είναι πραγματικά δύσκολο να κατανοήσει κανείς γιατί η Αιτωλοακαρνανία δικαιούται τόσους λίγους μετακλητούς εργάτες γης, από τη στιγμή που πρόκειται για έναν τεράστιο σε έκταση νομό, απολύτως αγροκτηνοτροφικό.

  • Και τι αλήθεια θεωρούν οι αρμόδιοι ότι θα γίνει; Έχει κάποιο νόημα, να κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας;

Αν ο ιδιοκτήτης εκμετάλλευσης χρειάζεται δέκα εργάτες και δεν με την προβλεπόμενη διαδικασία να τους έχει, πράγμα που σημαίνει ότι θα πληρώνει κανονικά μισθό, ασφάλεια, εισφορές στο κράτος, το οποίο και θα γνωρίζει ποιοι είναι και που βρίσκονται οι των τρίτων χωρών εργάτες γης, ε, θα τους πάρει παράνομα!

  • Όπως και κατά κόρον συμβαίνει, παντού στη χώρα μας. Μην κοροϊδευόμαστε, λοιπόν. Το κράτος θα πρέπει κάποια στιγμή να δει την πραγματικότητα.

Η έτερη επισήμανση, είναι η εξίσου προφανής: Γιατί χρειαζόμαστε τόσους πολλούς μετακλητούς σε μια χώρα ευρύτερα και σε έναν νομό ειδικότερα, όπου η ανεργία και δη η ανεργία των νέων, είναι μονίμως στα ύψη;

Τα δικά μας παιδιά, δηλαδή, γιατί δεν μπορούν ή δεν πρέπει να μπουν στο λιοστάσι και να κουραστούν μεν, να αμειφθούν δε;

Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Και θα τα λέμε συνέχεια. Μέχρι να καταλάβουμε όλοι ότι είναι παράλογο να έχουμε τον πλούτο στα πόδια μας…και να το βάζουμε στα πόδια, φοβούμενοι να ιδρώσουμε λίγο.

Διαβάστηκε 868 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία