Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:33 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 18:28

Δήμος Ξηρομέρου : Οι οφειλές στη ΔΕΥΑ Αγρινίου είναι από την διοίκηση Γαλούνη μη αποτυπωμένες στους προϋπολογισμούς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Ξηρομέρου διευκρινίζει τα πράγματα σε σχέση με τις οφειλές προς τη ΔΕΥΑ Αγρινίου αναφορικά με την ύδρευση του Κουβαρά και υπογραμμίζει ότι αυτές ανάγονται από την τέως διοίκηση Γαλούνη και κυρίως πως είναι μη αποτυπωμένες στους τότε προϋπολογισμούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ως νέα δημοτική αρχή μέσα στα πολλά χρέη που παραλάβαμε, ενημερωθήκαμε ότι είχαμε και το χρέος προς τη ΔΕΥΑ Αγρινίου ύψους 19.467 €, για χρέη πριν το 2018 και χρέος 7.416 € για το 2019, τα οποία με την μέθοδο της συστηματικής απόκρυψης που εφάρμοζε η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, δεν αποτυπωνόταν στους προϋπολογισμούς και έτσι η δαπάνη γινόταν αυτομάτως μη νόμιμη, μη κανονική. Βρήκαμε σχετική ενημερωτική αλληλογραφία στα αρχεία του Δήμου Ξηρομέρου από το 2018.

Στον δικό μας πραγματικό προϋπολογισμό του 2020, αποτυπώσαμε 7.416 € προς της ΔΕΥΑ Αγρινίου.Οι προηγούμενες οφειλές λοιπόν, ως μη νόμιμες, μη κανονικές δαπάνες, δεν μπορούμε να τις πληρώσουμε κατευθείαν, θα πρέπει να καταστούν νόμιμες μέσω της δικαστικής οδού.

Η ΔΕΥΑ Αγρινίου σε συνεννόηση με την νέα διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου, προχώρησε σε αγωγή για να τακτοποιηθεί και αυτή η οφειλή, στην προσπάθεια που γίνεται να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά του Δήμου και να αποκτήσει αξιοπιστία στην αγορά. Αυτά για να γνωρίζουν οι πολίτες του Ξηρομέρου την μοναδική αλήθεια και πως διοικούνταν ο Δήμος Ξηρομέρου την προηγούμενη πενταετία.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 544 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.