Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:44 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 17:24

Πέντε ενδιαφερόμενοι για το έργο των νέων ταυτοτήτων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις 5 ανήλθαν τελικώς οι κοινοπραξίες που κατέθεσαν προσφορές για το έργο που αφορά τη δημιουργία του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (Ο.Π.Σ.Ε.Α.), το οποίο αφορά την εκτύπωση – προσωποποίηση εντύπων ασφαλείας και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και τη νέα αστυνομική ταυτότητα ή κάρτα πολίτη που θα χρησιμοποιεί τον ενιαίο προσωπικό αριθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προσφορές για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο έχει συνολικό προϋπολογισμό ύψους 515 εκατ. ευρώ, κατέθεσε ένα σχήμα που περιλαμβάνει τον γαλλικό όμιλο Thales και τη Unisystems, ένα ακόμη όπου συμμετέχουν η Veridos Ματσούκης, ο όμιλος ΟΤΕ και η Byte, ενώ συμμετέχουν και ο βελγικός όμιλος Zetes μαζί με τη Space Hellas. Ένα άλλο σχήμα είναι αυτό της γαλλικής Idemia μαζί με τη Neurosoft, ενώ προσφορά έχει καταθέσει και μία κοινοπραξία της Austria Card, της Inform Lykos και των Γαλλικών Ταχυδρομείων.

Η προθεσμία για την κατάθεση των προσφορών για τον μειοδοτικό διαγωνισμό έληξε σήμερα μετά από αρκετές καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας και των παρατάσεων που είχαν ζητήσει οι ενδιαφερόμενοι. Σημειωτέον πως αρχικό ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει και εταιρείες από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Ιαπωνία, οι οποίες, όμως, δεν εμφανίζονται στη σχετική λίστα.

Το έργο θα έχει διάρκεια 10 συν 5 έτη και θεωρείται από τα μεγαλύτερα που αφορούν την ελληνική αγορά ψηφιακών τεχνολογιών, ενώ έχει πάρει και μεγάλη δημοσιότητα λόγω ότι είναι αυτό που θα κάνει εφικτή την έκδοση των νέων ταυτοτήτων, οι οποίες θα έχουν μέγεθος πιστωτικής κάρτας και θα ακολουθούν πλήρως τις συστάσεις ασφαλείας των διεθνών οργανισμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο, στο πλαίσιο του οποίου εκτιμάται πως θα εκδοθούν 45 εκατ. έγγραφα ασφαλείας, περιλαμβάνει αφενός την ανάπτυξη των υποδομών πληροφορικής και εκτύπωσης (ύψους περίπου 100 έως 120 εκατ. ευρώ) αλλά και την παροχή της υπηρεσίας (ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ). Η υπηρεσία αφορά την έκδοση των εγγράφων που θα γίνεται μεν από το ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ., αλλά τα αναλώσιμα και η τεχνική υποστήριξη θα είναι ευθύνη της αναδόχου κοινοπραξίας.

newsbomb.gr

Διαβάστηκε 550 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.