Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:29 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 00:06

Κορωνοϊός – Βίντεο: Ακούστε τα καλά νέα από τον Τσιόδρα για το εμβόλιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μέσα στον Οκτώβριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και θα έχουμε αποτελέσματα – Ο καθηγητής σημείωσε ότι, το 2021, θα γίνει προμήθεια δύο δισεκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου, που θα απευθύνεται σε ολόκληρο τον κόσμο – Κάλεσε να μην γίνεται το εμβόλιο «μέσο πολιτικής αντιπαράθεσης και ευκαιρία για διασπορά ψευδών ειδήσεων»

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, αναφέρθηκε εκτενώς στα εμβόλια και τόνισε ότι εκτιμά πως, μέσα στον Οκτώβριο, θα έχουν ολοκληρωθεί κάποιες από τις σχετικές μελέτες και θα ενημερωθούμε για τα αποτελέσματα.

Δεν έκρυψε ωστόσο την ενόχλησή του για την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το εμβόλιο και τα σενάρια συνωμοσιολογίας που διακινούνται. Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι, το 2021, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις της Επιτρόπου Υγείας της ΕΕ, θα γίνει προμήθεια δύο δισεκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου για τον κορωνοϊό, που θα απευθύνεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Αρκεί, όμως, όπως σημείωσε, το εμβόλιο να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, ακόμα κι αν πρέπει να το κάνουμε μία φορά το χρόνο, όπως αυτό της γρίπης.

To θέμα του εμβολίου είναι πολυδιάστατο, εξήγησε ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Όπως ανέφερε, από τα 177, τα εννέα έχουν προγραμματίσει μελέτες φάσης 3 και το καθένα έχει διαφορετικές τεχνολογίες.

Για μια ακόμη φορά, ο καθηγητής δήλωσε δυσαρεστημένος που το εμβόλιο έχει αποτελέσει μέσο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των χωρών, αλλά και ευκαιρία για διασπορά ψευδών ειδήσεων. «Είμαι αισιόδοξος για τα εμβόλια, διότι έχουν δείξει ικανοποιητικά αποτελέσματα μέχρι τώρα. Αυτό που δεν είμαι σίγουρος είναι πόσο θα διαρκούν» υπογράμμισε.

«Πρέπει να μιλάμε με δεδομένα, με ανησυχεί η απροθυμία των ανθρώπων να τα ακούσουν για ιδεολογικούς και άλλους λόγους, που αφορούν το περιβάλλον τους και όχι τη δημόσια υγεία» ξεκαθάρισε ο καθηγητής.

Και κατέληξε: «Μακάρι γρήγορα -και ελπίζω με ένα αποτελεσματικό εμβόλιο- να τελειώσουν όλοι οι περιορισμοί, να αναπνεύσουμε σε όλα τα επίπεδα, να δούμε ο ένας τον άλλο με καθαρή ματιά».

protothema.gr

Διαβάστηκε 715 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.