Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:10 πμ
 
wm small
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 18:31

Η «Αναγγελία» καταγράφει την Ποιητική Κοινότητα της Αιτωλίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θ’ αξιολογηθούν τα ποιήματα Δημοτών ή μόνιμων κατοίκων των Αιτωλικών Δήμων: Θέρμου, Ναυπακτίας, Μεσολογγίου και Αγρινίου

«Δε μπορεί… νέοι ποιητές υπάρχουν». Με τη σκέψη αυτή, η «Αναγγελία» θέλει να δώσει δημόσιο βήμα έκφρασης στους νέους Αιτωλούς ποιητές κάτω των 33 ετών ή και όσων είναι άνω των 33 ετών, αλλά δεν έχουν εκδώσει ακόμα βιβλίο, ώστε να καταγραφεί η Ποιητική Κοινότητα της Αιτωλίας.

Οι νέοι λοιπόν που γράφουν ποίηση, καλούνται να επιλέξουν και να στείλουν μέχρι πέντε (5) ποιήματά τους, με ελεύθερο θέμα, δημοσιευμένα ή αδημοσίευτα, συνοδευόμενα από σύντομο – αλλ’ ακριβές – βιογραφικό σημείωμα. Τα έργα θα πρέπει να σταλούν εντός του 2020 στο e-mail της «Αναγγελίας» Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  Θ’ αξιολογηθούν τα ποιήματα Δημοτών ή μόνιμων κατοίκων των Αιτωλικών Δήμων: Θέρμου, Ναυπακτίας, Μεσολογγίου και Αγρινίου.

Η πρώτη αξιολόγηση θα γίνει από την εφημερίδα. Η δεύτερη αξιολόγηση (των αξιολογημένων από την εφημερίδα) ποιημάτων θα γίνει από τριμελή Επιτροπή, αποτελούμενη από δύο ποιητές και έναν φιλόλογο, εγνωσμένης αξίας, τα ονόματα των οποίων θ’ ανακοινωθούν, όταν η όλη διαδικασία τελειώσει.

Οι ποιητές, τα έργα των οποίων θα κριθούν άξια δημοσίευσης, θα μπορούν, αν θέλουν, να παραχωρήσουν συνέντευξη, η οποία θα δημοσιευτεί στην «Αναγγελία» και στο agriniovoice.gr Από τη μελέτη δε του υλικού θα κριθεί αν είναι εφικτή η έκδοση ποιητικής ανθολογίας νέων Αιτωλών ποιητών. Όσοι ανταποκριθούν στην πρόσκληση της εφημερίδας, σημαίνει ότι συναινούν στην όλη ιδέα.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 971 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.