Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:23 μμ
 
wm small
Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020 23:11

Τεστ κορονοϊού – Δήμος Αγρινίου: Συνεχίζονται τα τεστ στους δημοτικούς υπαλλήλους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κώστας Καλαντζής στη «Σ» : Η διαδικασία γίνεται τμηματικά με περίπου 80 ελέγχους ημερησίως

Στα πλαίσια του 2ου κύκλου των ελέγχων συνεχίζονται στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου τα τεστ κορονοϊού. Χθες, Παρασκευή (28/8), οι εργαζόμενοι των Τεχνικών Υπηρεσιών ελέγχθησαν από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ σε ένα πρόγραμμα, που υλοποιείται με την σύμπραξη του Δήμου αλλά και της 3ης ΤΟΜΥ.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κώστα Καλαντζή κατά τον πρώτο κύκλο των τεστ που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουλίου, τα δείγματα ήταν όλα αρνητικά και πλέον έχει ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος μετά την επιστροφή των εργαζομένων από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καλαντζής δήλωσε στη «Σ» τα εξής : «Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την 3η ΤΟΜΥ και τον ΕΟΔΥ προχωρά σε επανεξέταση των υπαλλήλων του Δήμου. Στην πρώτη φάση τα τεστ ήταν αρνητικά και συνεχίζουμε με νέες δειγματοληψίες από τους εργαζομένους μετά το πέρας των καλοκαιρινών διακοπών. Αυτή η διαδικασία γίνεται τμηματικά με περίπου 80 ελέγχους ημερησίως».

O Αντιδήμαρχος τόνισε ότι οι έλεγχοι είναι καθολικοί και όχι δειγματοληπτικοί, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις υπηρεσίες, των οποίων το προσωπικό έρχεται σε επαφή με το κοινό όπως Υγείας, Διοικητικού και Πολεοδομίας στις οποίες οι έλεγχοι θα είναι περισσότεροι. Ήδη κάποιοι υπάλληλοι έχουν κάνει το τεστ πάνω από δύο φορές.

Παράλληλα για τα τεστ αντισωμάτων ο κ. Καλαντζής διευκρίνισε : «Τα τεστ αυτά εξαρτώνται από τις προτεραιότητες του ΕΟΔΥ καθώς όπως είναι λογικό περιοχές, όπως η Αττική ή η ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας το έχουν περισσότερο ανάγκη σε αντίθεση με την Αιτωλοακαρνανία των μηδαμινών κρουσμάτων».

Τέλος για την θετική εικόνα στον Δήμο Αγρινίου και γενικότερα στην Αιτωλοακαρνανία, ο κ. Καλαντζής εκτίμησε ότι «αυτή διαμορφώθηκε κυρίως από την περιορισμένη τουριστική δραστηριότητα, αλλά και την υπεύθυνη στάση των πολιτών και των ανθρώπων της αγοράς, που προστάτευσαν το προσωπικό και τους πελάτες τους».

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 632 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.