Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  7:19 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 17:06

Σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το ενδεχόμενο πυρκαγιών – Διαρκής συνεργασία με την Πυροσβεστική

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αποτίμηση της μέχρι σήμερα αντιπυρικής περιόδου, ιδιαίτερα μετά τις πυρκαγιές του τελευταίου χρονικού διαστήματος, έγινε σήμερα Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Πραγματοποίησαν δύο διαδοχικές συναντήσεις, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Νικόλαο Ρουμελιώτη, τον Επιπυραγό, Χρυσόστομο Χριστοφή και τον Διευθυντή του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ, Νικόλαο Γυφτάκη. 

Η πρώτη, χρονικά, συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Μπονάνου, όπου επισημάνθηκε ότι και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα παραμένει κρίσιμο ως προς τις καιρικές συνθήκες που ευνοούν την έναρξη και ταχεία εξάπλωση των πυρκαγιών, γι’ αυτό και εφιστάται η προσοχή σε όλους τους πολίτες. να αποφεύγονται ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν ανάφλεξη πυρκαγιάς από αμέλεια. Επίσης, έμφαση δόθηκε στη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Πυροσβεστικών Δυνάμεων, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η δυνατότητα ετοιμότητας και επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Πυροσβεστικής. 

Κατά τη συνάντηση που ακολούθησε στο γραφείο του Περιφερειάρχη, ο κ. Φαρμάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα στελέχη της Πυροσβεστικής για τον μεγάλο αγώνα που έχουν δώσει σε όλες τις μέχρι σήμερα πυρκαγιές, σημειώνοντας ότι παρά το γεγονός πως η φετινή θερινή περίοδος ήταν πολύ δύσκολη, εντούτοις οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν πετύχει να μην υπάρξουν μεγάλες απώλειες πρασίνου και πολύ περισσότερο, να μην κινδυνεύσουν κατοικημένες περιοχές, περιουσίες και άνθρωποι.

«Είμαστε στο πλευρό σας, με κάθε τρόπο και κάθε δυνατότητα που έχουμε. Και όλοι μαζί, θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επιφυλακή, γιατί κανένας δεν πρέπει να ξεχνάει πως η αντιπυρική περίοδος δεν έχει τελειώσει. Μπροστά μας υπάρχουν αρκετές ακόμα μέρες, στις οποίες ο κίνδυνος θα παραμένει ισχυρός. Καλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ενημερώνουν άμεσα την πυροσβεστική για οποιοδήποτε συμβάν αντιληφθούν» σημείωσε ο κ. Φαρμάκης κατά τη συνάντηση.

Διαβάστηκε 536 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 17:10
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.