Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:34 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020 12:04

Νέα NAVTEX ανακοίνωσε η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τη NAVTEX είχε προαναγγείλει σε σημερινό της δημοσίευμα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», σε άρθρο με τίτλο ««Το Oruc Reis δεν θα επιστρέψει»

Νέα NAVTEX ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης 27 Αυγούστου η Τουρκία, για ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το διάστημα 1 – 2 Σεπτεμβρίου. Τη NAVTEX είχε προαναγγείλει σε σημερινό της δημοσίευμα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», σε άρθρο με τίτλο «Το Oruc Reis δεν θα επιστρέψει».

Η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα υποστηρίζει ότι το ερευνητικό πλοίο δεν θα επιστρέψει απόψε σε κάποιο τουρκικό λιμάνι, μετά τη λήξη της Navtex, κι ότι οι ερευνητικές του δραστηριότητες θα επεκταθούν με νέα Navtex, που θα εκδοθεί, μέχρι εκεί που τελειώνουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα νότια του Καστελόριζου και ανατολικά της Ρόδου.

«Η προθεσμία που ορίστηκε για τις δραστηριότητες του πρώτου σταδίου των ερευνών του Oruc Reis στην περιοχή λήγει σήμερα (27 Αυγούστου). Ωστόσο, το Oruc Reis αναμένεται να συνεχίσει τις δραστηριότητές του χωρίς να επιστρέψει σε λιμάνι», αναφέρει η «Γενί Σαφάκ», υπενθυμίζοντας τη δήλωση του Τούρκου προέδρου μετά την έκδοση της Navtex της Ελλάδας για άσκηση στην ίδια περιοχή: «Επέκτεινα τη Navtex μέχρι τις 27 Αυγούστου. Αποτελεί κόμμα ή τελεία; Επιτρέψτε μου να βάλω κόμμα προς το παρόν», είχε πει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ethnos.gr

Διαβάστηκε 865 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.