Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:18 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 15:23

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη προς δυσμάς από τα 6 στα 12 μίλια!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με αναφορά στο σοβαρό επεισόδιο και την ακραία τουρκική πρόκληση στη Χάλκη, κατά την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών, ξεκίνησε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Fake news ότι η Ελλάδα δεν νοιάζεται για τις ανθρώπινες ζωές”, είπε.

Με την φράση «Τίποτα δεν εμποδίζει την χώρα μας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια όταν εκείνη το αποφασίσει», ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στην Τουρκία που έχει κλιμακώσει επικίνδυνα την ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Εξήγγειλε μάλιστα ότι με νόμο η χώρα μας επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη προς δυσμάς από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια και πρόσθεσε ότι επιφυλάσσεται να κάνει το ίδιο και σε άλλες περιοχές.

Ο πρωθυπουργός, έδωσε συγχαρητήρια στο ελληνικό Λιμενικό για την διάσωση προσφύγων στ’ ανοιχτά της Χάλκης, ξεκινώντας την ομιλία του στην Βουλή για την κύρωση των συμφωνιών με την Ιταλία και την Αίγυπτο για την ΑΟΖ.

Αναφερόμενος στη μεγαλύτερη επιχείρηση διάσωσης που έγινε τους τελευταίους μήνες στο Αιγαίο και τη διάσωση σχεδόν 100 ανθρώπων, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «είναι μία ακόμη τρανή απόδειξη ότι η δράση μας στις θάλασσες δεν είναι μόνο εθνική αλλά και ανθρωπιστική». Ταυτόχρονα όπως είπε είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιμένουν να διαδίδουν fake news για δήθεν αδιαφορία της Ελλάδας για ανθρώπους οι οποίοι κινδυνεύουν στη θάλασσα.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα: «Τα όσα θα ακουστούν αποτελούν τεκμήρια που μπορεί κάποιοι να τα χρησιμοποιήσουν για να υπονομεύσουν την εθνική στρατηγική της χώρας».

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Δένδια για την επίτευξη αυτών των συμφωνιών.

«Ο λόγος μας πρέπει να είναι και μετρημένος και υπεύθυνος», είπε ο πρωθυπουργός. Είπε ακόμα ότι «ο Εμανουέλ Μακρόν καθιέρωσε τον όρο ευρωπαϊκή κυριαρχία στη θάλασσά μας και η Άνγκελα Μέρκελ μίλησε ανοιχτά για δικαιώματα των μελών της ΕΕ η αμφισβήτηση των οποίων δεν μπορεί να γίνει ανεκτή».

«Σε θάλασσες όπως η Μεσόγειος η έκταση της υφαλοκρηπίδας ταυτίζεται με την ΑΟΖ», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

«Υπάρχουν δυνάμεις που προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα αλλά κάνουν λάθος. Η κυβέρνηση μιλά λίγο αλλά δρα πολύ και συγκροτεί συμμαχίες και δεν διστάζει να παίρνει τολμηρές πρωτοβουλίες», είπε ο πρωθυπουργός στέλνοντας μήνυμα στην Άγκυρα.

newsit.gr

Διαβάστηκε 762 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 15:26
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/