Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:34 μμ
 
wm small
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 23:33

Αδήλωτα τετραγωνικά: Εκπνέει η προθεσμία για τις δηλώσεις – «Τσουχτερά» πρόστιμα από 1η Σεπτεμβρίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με ενημερωτική «εκστρατεία» από τους δήμους, επιστρατεύοντας ακόμα και τα τηλεφωνικά κέντρα, εντείνεται – από το υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ – η προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να σπεύσουν και οι τελευταίοι να κάνουν τις αιτήσεις για τα αδήλωτα τετραγωνικά στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα

Η προθεσμία είναι έως την 31η Αυγούστου και ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος έχει δηλώσει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να δοθεί παράταση.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση undefined

Κάθε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης ακινήτου μπορεί -με τους κωδικούς που έχει για να αποκτά πρόσβαση στις υπηρεσίες του TAXISnet– να εισέρχεται στη συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα και να δηλώνει υπεύθυνα στον οικείο δήμο, συμπληρωματικά ή και αρχικά, το πραγματικό σημερινό εμβαδόν κάθε ιδιοκτησίας του που ηλεκτροδοτείται ή και που δεν ηλεκτροδοτείται, ή και δεν ηλεκτροδοτήθηκε ποτέ, τακτοποιημένη ή μη.

Το εμβαδόν που δηλώνεται πρέπει να συμπίπτει με το εμβαδόν που είναι δηλωμένο στο Ε9.

Λόγω της άμεσης διασύνδεσης της εφαρμογής με τις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων του Ε9 και των δήμων, της άμεσης διασταύρωσης των στοιχείων τους και της προσωπικής ευθύνης του δηλούντος για την ακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων, δεν απαιτείται η αυτοπρόσωπη προσέλευση των δημοτών σε καμιά υπηρεσία ούτε η συνυποβολή κάποιου δικαιολογητικού. Κάθε δήλωση, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος διόρθωσης επιφανειών ακινήτων, αμέσως μόλις υποβάλλεται, διαβιβάζεται από την ΑΑΔΕ στην Υπηρεσία Εσόδων του οικείου δήμου για επεξεργασία και υπολογισμό τυχόν οφειλόμενου ποσού ΤΑΠ καθώς και των οφειλόμενων από 1ης-1-2020 δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών. Για το αποτέλεσμα του υπολογισμού ενημερώνεται και ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης.

newsbomb.gr

Διαβάστηκε 749 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.