Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:15 πμ
 
wm small
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 14:04

Ανατέθηκε η εκπόνηση μελέτης για αντιπλημμυρικά έργα και οριοθέτηση των επικίνδυνων για πλημμύρες περιοχών του ποταμού Αχελώου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην ανάθεση εκπόνησης μελέτης για αντιπλημμυρικά έργα και οριοθέτηση των επικίνδυνων για πλημμύρες περιοχών του ποταμού Αχελώου Αιτωλοακαρνανίας,  προχώρησε σήμερα Τρίτη 25 Αυγούστου 2020 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.

Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να εκπονηθούν οι απαραίτητες γεωλογικές, γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες, τοπογραφίας, υδραυλικών έργων, όπως επίσης και περιβαλλοντικές μελέτες σε μήκος 28 χιλιομέτρων, δηλαδή από τέλος της διώρυγας φυγής του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Στράτου έως τη γέφυρα Μάστρου – Κατοχής.

Η μελέτη, με προϋπολογισμό 799.129 ευρώ, είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας. Σκοπός της είναι η αντιπλημμυρική προστασία των παρόχθιων εκτάσεων και οικισμών, η εξασφάλιση επαρκούς διατομής, η οριοθέτηση του ποταμού, αλλά και η προστασία του ευρύτερου οικοσυστήματος.

Διαβάστηκε 594 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.