Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:09 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020 18:48

«Έκρηξη» διαζυγίων και ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα μετά το lockdown

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας αυξήθηκαν στην Ελλάδα εν μέσω lockdown κατά 20%, αριθμός που αποτυπώνει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα μας.

Δ​εν είναι μόνο η οικονομία της χώρα μας που επλήγη ιδιαίτερα στη διάρκεια του lockdown που έφερε ο κορονοϊός, καθώς φαίνεται πως ο αντίκτυπος αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης έχει πολλαπλές και πολύ σοβαρές πτυχές.

Καλεσμένοι στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί« του ANT1 βρέθηκαν ο δικηγόρος, Κωνσταντίνος Γώγος και η ψυχολόγος, Κρίστι Καθαργιά, οι οποίοι έκαναν λόγο για «έκρηξη» των διαζυγίων και της ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα μας, ως απόρροια της καραντίνας.

Όπως ανέφερε ο κ. Γώγος, η ενδοοικογενειακή βία αυξήθηκε στην Ελλάδα εν μέσω lockdown κατά 20%, αριθμός που αποτυπώνει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα μας, ενώ τόνισε πως τα θύματα στην πλειοψηφία τους αρνούνται να καταγγείλουν στις Αρχές όσα βιώνουν.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστηκε 1204 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.