Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:00 μμ
 
wm small
Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 18:17

Θέρμο: Την Τετάρτη 19 Αυγούστου ο 6ος αγώνας δρόμου “Κοσμάς ο Αιτωλός”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμος Θέρμου προκηρύσσει τον 6ο Αγώνα Δρόμου “Κοσμάς ο Αιτωλός” που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020, με την επωνυμία “6ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ “ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ”.

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 18.30 ακριβώς, από την Κεντρική Πλατεία του Θέρμου– όπου και ο τερματισμός. Η εκκίνηση θα δωθεί από την Κεντρική πλατεία Θέρμου, όπου θα γίνει και ο τερματισμός.

Η διαδρομή κινείται ολόκληρη επί ασφάλτινου τερέν, και πηγαίνει μέχρι λίγο έξω από το Θέρμο, με την μέθοδο του πέρα δώθε, όπου τόσο ο αγώνας των 5 χλμ. στο ενδιάμεσο, όσο και των 10 χλμ. στο δικό του ενδιάμεσο θα κάνουν αναστροφή και θα τερματίσουν στην Κεντρική Πλατεία του Θέρμου.

Ο αγώνας είναι δωρεάν προσφορά του Δήμου Θέρμου και δεν απαιτείται κάποιο κόστος συμμετοχής και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 17 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 17 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί.

Αναλυτικά:

“6ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΄΄ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ΄΄

Ημερομηνία Αγώνα: 19/08/2020, ημέρα Τετάρτη, 18.30

Τόπος διεξαγωγής: Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας

Αγωνίσματα:

–Aγώνας 10,2χλμ. για ενήλικες(ώρα εκκίνησης 18.30)

-Αγώνας 5,1χλμ. για ενήλικες και παιδιά άνω των 13 ετών(ώρα εκκίνησης 18.35)

Εκκίνηση – Τερματισμός αγώνα: Κεντρική πλατεία Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

16.00: Άνοιγμα γραμματείας, στην Κεντρική Πλατεία Θέρμου για παράδοση αριθμών και τσιπ χρονομέτρησης.
18.30: Εκκίνηση Αγώνα 10,2 χλμ.
18.35: Εκκίνηση Αγώνα 5,1χλμ.
20.00:Λήξη αγώνων
20.15:Απονομές στους νικητές και ειδικές βραβεύσεις.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ 10,2χλμ.

Εκκίνηση: Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 18.30 ακριβώς, από την Κεντρική Πλατεία του Θέρμου– όπου και ο τερματισμός. Η εκκίνηση θα δωθεί από την Κεντρική πλατεία Θέρμου, όπου θα γίνει και ο τερματισμός! Η διαδρομή κινείται ολόκληρη επί ασφάλτινου τερέν, και πηγαίνει μέχρι λίγο έξω από το Θέρμο, με την μέθοδο του πέρα δώθε, όπου τόσο ο αγώνας των 5 χλμ. στο ενδιάμεσο, όσο και των 10 χλμ. στο δικό του ενδιάμεσο θα κάνουν αναστροφή και θα τερματίσουν στην Κεντρική Πλατεία του Θέρμου!

Έπαθλα-Δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες, θα δοθούν βαρύτιμα μπρούτζινα μετάλλια. Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, ενώ θα δοθούν έπαθλα στους 3 πρώτους και στις 3 πρώτες των ηλικιακών κατηγοριών. Οι κατηγορίες που θα βραβευτούν στους άντρες είναι:

-Μέχρι 29 ετών

-30-39 ετών

-40-49 ετών

-50-59 ετών

-60 & άνω

Ενώ στις γυναίκες οι κατηγορίες που θα βραβευτούν θα είναι:

-Μέχρι 39 ετών

-40 ετών και άνω

Πληροφορίες Διαδρομής: Η διαδρομή κινείται ολόκληρη επί ασφάλτινου τερέν, και πηγαίνει μέχρι λίγο έξω από το Θέρμο, με την μέθοδο του πέρα δώθε, όπου τόσο ο αγώνας των 5 χλμ. στο ενδιάμεσο, όσο και των 10 χλμ. στο δικό του ενδιάμεσο θα κάνουν αναστροφή και θα τερματίσουν στην Κεντρική Πλατεία του Θέρμου!

Στην διαδρομή θα υπάρχει εξειδικευμένος γιατρός, ασθενοφόρο, καθώς και περιπολικό που θα συνοδεύει τους δρομείς, ενώ μπροστά από τον πρώτο δρομέα θα υπάρχει μηχανή όπου θα δείχνει τον δρόμο στον προπορευόμενο δρομέα. Χιλιομέτρηση θα υπάρχει σε κάθε χιλιόμετρο του αγώνα.

Οι σταθμοί ανεφοδιασμού θα είναι στα κάτωθι σημεία:

-στο 2,5ο χλμ με νερό

-στο 5ο χλμ

-στο 7,5 χλμ.

Η γραμματεία θα ανοίξει στις 16.00 το απόγευμα – 2 ώρες πριν τον αγώνα, όπου θα μπορέσετε να παραλάβετε τον αριθμό σας και το τσιπ χρονομέτρησης!

Χρονικό όριο: Ο αγώνας έχει χρονικό όριο την 1 ½ ώρα(μέχρι τις 20.00).

Τερματισμός του αγώνα: Ορίζεται πάνω στην Κεντρική πλατεία Θέρμου!

Χρονομέτρηση του αγώνα: Ο αγώνας θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν αμέσως μετά τον αγώνα. Το τσιπ χρονομέτρησης καλούνται όλοι οι δρομείς να το επιστρέψουν μετά τον αγώνα τους.

Κόστος συμμετοχής: Ο αγώνας είναι δωρεάν προσφορά του Δήμου Θέρμου και δεν απαιτείται κάποιο κόστος συμμετοχής!

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 17 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 17 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί.

Κόστος συμμετοχής: Δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής.

ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΕΝΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ, ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΟΣΟΙ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 863 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.