Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  5:12 πμ
 
wm small
Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020 19:40

Ο Πύργος του Ακροποτάμου στα Αμπέλια Παρακαμπυλίων (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Πύργος του Ακροποτάμου βρίσκεται στη θέση Αύλακες των Αμπελίων, και απέχει 2,5 περίπου χιλιόμετρα από το χωριό Ποταμούλα, υψώνεται σε μια εκπληκτική θέση, όσον αφορά τη θέα και βρίσκεται στην τελευταία κορυφογραμμή, που ονομάζεται «Παλιοκρέβατα» ή «Μαλαικός».

Το ύψος του Πύργου ανέρχεται στα 14μ, και χρησιμοποιούνταν ως παρατηρητήριο (βίγλα). Είναι τετράγωνος με ύψος περίπου 4.5 μέτρα και μήκος πλευρών 6.5 μέτρα.

Ο πύργος είχε τουλάχιστον δύο ορόφους.Λίγο μακρύτερα από τον πύργο προς τα ΝΑ του υψώματος υπάρχει ένας σωρός από ογκόλιθους παρόμοιους με αυτούς του πύργου. Ίσως να είναι κατάλοιπα από άλλον πύργο αλλά το πιθανότερο είναι να είναι μέρος οχύρωσης που περιέβαλλε τον πύργο, κάτι που ήταν πολύ συνηθισμένο. Δεν αποκλείεται ακόμα, ο πύργος να ήταν μέρος ενός μεγαλύτερου φρουρίου.

Ο πύργος έχει και την ονομασία «Κουλόπυργος»(Κουλέ=πύργος,ακρόπολη).

Δείτε το βίντεο του Νίκου Αναγνωστόπουλου

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1292 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.