Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:38 μμ
 
wm small
Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 18:28

Πέντε τροφές που θεωρούμε υγιεινές κι όμως δεν είναι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υπάρχουν αρκετές τροφές που θεωρούμε υγιεινές και τις καταναλώνουμε συχνά, αλλά δεν είναι και τόσο «αθώες» όσο νομίζουμε.

Υπάρχουν πολλά προϊόντα που διαφημίζονται ως υγιεινά ή διαιτητικά, με υψηλή διατροφική αξία και με λίγες θερμίδες. Ωστόσο, δεν είναι όντως τόσο υγιεινά ή με λίγες θερμίδες όπως υπόσχονται.

Εμφιαλωμένο πράσινο τσάι: Εάν διαβάσετε τον κατάλογο των συστατικών στις περισσότερες μάρκες θα διαπιστώσετε ότι καταναλώνετε τόνους ζάχαρης σε κάθε γουλιά. Με περίπου 250 θερμίδες και 60 γραμμάρια ζάχαρης ανά συσκευασία δεν ενισχύουν ούτε το μεταβολισμό ούτε προσφέρουν τα οφέλη του πράσινου τσαγιού εάν το καταναλώνατε στη φυσική μορφή του. 

Τεχνητά γλυκαντικά: Δεν είναι φυσικά και επίσης μπορούν να επιβραδύνουν το μεταβολισμό σου, ενώ έχει αποδειχθεί ότι δεν βοηθούν με το αδυνάτισμα.

Δημητριακά: Σχεδόν όλα τα δημητριακά είναι έντονα επεξεργασμένα με τέτοιον τρόπο ώστε όλα τα θρεπτικά συστατικά τους να έχουν καταστραφεί. Πολλά, μάλιστα, περιέχουν και GMO, ζάχαρη, σιρόπι καλαμποκιού και συντηρητικά. Αντί για αυτά προτίμησε βρόμη με φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Διαιτητικά σνακ: Πρόκειται για προϊόντα γεμάτα με απλούς υδατάνθρακες, ζάχαρη, συντηρητικά, χημικά και άλλες τεχνητές ουσίες, που δεν προσφέρουν κανένα όφελος στον οργανισμό.

Λάδι κανόλα: Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα λάδια που μπορεί να επιλέξει κανείς, καθώς είναι γεμάτο με προ-φλεγμονώδη ωμέγα-6 λιπαρά, ενώ συνήθως είναι γενετικά τροποποιημένο. Αντί αυτού προτίμησε το παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε, ενώ παράλληλα έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. 

pronews.gr

Διαβάστηκε 1357 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.