Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:59 πμ
 
wm small
Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 18:11

Σε ελληνική υφαλοκρηπίδα ανήμερα Δεκαπενταύγουστου το Oruc Reis

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δείτε σε χάρτη πού βρίσκεται το τουρκικό πλοίο – Τι καταγράφουν τα σόναρ των ελληνικών πολεμικών πλοίων, σύμφωνα με ενημερωμένη πηγή.

Περίπου στο μέσον της περιοχής που έχουν δηλώσει ότι θα διεξάγουν έρευνες οι Τούρκοι πλέει το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis με τα δύο βοηθητικά πλοία Ataman και Cengiz Han και συνοδευόμενο από τον τουρκικό στολίσκο περίπου 10 πολεμικών πλοίων που κινούνται γύρω του.

Το μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστου το Oruc Reis βρισκόταν άνωθεν ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σε διεθνή ύδατα, στο μέσον της περιοχής που έχει παρανόμως δεσμευθεί με την τουρκική Notam της 10ης Αυγούστου, περίπου 80 μίλια από το ανατολικότερο όριο του τομέα που οριοθετείται από τις συντεταγμένες που ορίστηκαν από την παράνομη αγγελία του παράκτιου σταθμού της Αττάλειας.
Το τουρκικό ερευνητικό κινείται με ταχύτητα 4-5 κόμβους, πορεία βορειοανατολική και απέχει περίπου 40 μίλια από την κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.


<a href= 

Η περιπλάνηση του Oruc Reis και του στολίσκου που το συνοδεύει παρακολουθείται από πολεμικά πλοία του ελληνικού στόλου. «Κατά περιόδους τα σόναρ των ελληνικών πολεμικών καταγράφουν κάποιες εκπομπές, πιστεύουμε όμως το Oruc Reis δεν διεξάγει σεισμικές έρευνες» δήλωσε στο protothema ενημερωμένη πηγή.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, 15 Αυγούστου, στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αεροπορική Βάση της Σούδας. «Αισθάνθηκα την ανάγκη να βρεθώ μαζί σας σήμερα, ημέρα συμβολική για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία που είχε με τους χειριστές και το τεχνικό προσωπικό. «Η ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για την ειρήνη. Και αυτό αποδείχθηκε έμπρακτα στο πεδίο τις τελευταίες μέρες», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

protothema.gr

Διαβάστηκε 1035 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.