Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:11 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 22:41

Κινητοποίηση στην Αιτωλοακαρνανία για την φωτιά στην Αστροβίτσα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σήμερα Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020 και ώρα 15:00 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε πεδινή περιοχή νότια της Τοπικής Κοινότητας Σταμνάς στην θέση «Αστροβίτσα». Στην περιοχή μετέβη η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, συνοδευόμενη από τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Νίκο Νικολόπουλο.

Επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων ήταν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου Δυτ. Ελλάδας & Νήσων  Υποστράτηγος Ιωάννης Πετρούτσος και ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδος Αρχιπύραρχος Νικόλαος Ρουμελιώτης, ενώ υποβοήθηση του έργου τους παρείχε ο Διοικητής ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας Πύραρχος Χριστόφορος Μπόκας.

Στο συμβάν επιχείρησαν, εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, δύο αεροσκάφη PZL, ένα αεροσκάφος Canadair και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ, ενώ συνέδραμαν δύο υδροφόρες και δύο JCB του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, καθώς επίσης ένας εκσκαφέας  του ΓΟΕΒ.

Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο το απόγευμα.

Διαβάστηκε 868 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.