Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:08 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 12:00

Μια πρόταση για την παιδική χαρά του πάρκου Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο κ. Χρήστος Παππάς εκφράζει, δημοσίως, μια πρόταση για την παιδική χαρά του πάρκου Αγρινίου. Αναλυτικά:

Προς την Δημοτική Αρχή,

ενόψει της αναδιαμόρφωσης του Πάρκου Αγρινίου και της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης θα ήθελα να παρακαλέσω τους ιθύνοντες για το ακόλουθο.

Η παιδική χαρά στο Πάρκο θα μπορούσε να βρίσκεται σε κάποιο πιο σκιερό μέρος ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερες ώρες της ημέρας και όχι μόνο αργά το απόγευμα ή το βράδυ.

Η ημέρα το καλοκαίρι είναι μεγάλη και όταν έχεις μικρά παιδιά είναι λίγο δύσκολο να περιμένεις πότε θα πέσει ο ήλιος. Ο ήλιος στο Αγρίνιο το καλοκαίρι γίνεται λιγότερο έντονος γύρω στις 7:30-8 το βράδυ και διαρκεί μέχρι τις 9:30 περίπου. Ωφέλιμος χρόνος 1:30-2 ώρες: πολύ λίγος, κατά την άποψή μου.

Αν θέλαμε να το πάμε ένα βήμα παραπέρα, ίσως και κάποιες από τις υπαίθριες παιδικές χαρές της πόλης μας θα μπορούσαν να έχουν ένα δίχτυ-σκίασης από πάνω ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούνται πιο άνετα, πιο πολλές ώρες της ημέρας. Στο πάρκο, αυτό ίσως δύναται να επιτευχθεί με τα δέντρα.

Ειδάλλως, η λύση για όσους έχουν παιδιά είναι μόνο οι κλειστοί, κλιματιζόμενοι παιδότοποι, όπως ακριβώς και στον βαρυχειμωνιά.

Ζούμε σε μία ζεστή χώρα, με μακριά καλοκαίρια και σε μία ιδιαίτερα ζεστή πόλη, γι’ αυτό οι προκλήσεις για μας είναι διαφορετικές απ’ ότι αλλού. Θα πρέπει όμως να τις αντιμετωπίσουμε με καινοτόμες ιδέες.

Σε άλλα μέρη του πλανήτη, ακόμα πιο ζεστά, οι στάσεις του λεωφορείου είναι γυάλινα, κλειστά κουβούκλια που κλιματίζονται. Ενώ σε πολύ ψυχρά κλίματα, θερμαίνουν τους ποδηλατόδρομους υπογείως για να μην σχηματίζεται πάγος και γλιστρούν τα ποδήλατα.

Ο κάθε τόπος έχει τις δικές του ανάγκες και πρέπει να τις καλύπτει ανάλογα.

Με εκτίμηση,
Χρήστος Παππάς

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1203 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.